25 godina stara pjesma Dinosaur Jr.-a je hit u Japanu, ali nitko ne zna zašto

Pjesma ‘Over Your Shoulder’ s albuma ‘Without a Sound’ iz 1994. godine, misteriozno je postala YouTube senzacija prošlog tjedna.

  • 20
    Shares
Dinosaur Jr. ‘Without a Sound’

Pjesma američke grupe Dinosaur Jr. iz 1994. “Over Your Shoulder” proteklog tjedna se pojavila na Billboard ljestvici u Japana na Hot Overseas listi ušavši u Hot 100 na 18. mjesto (iznad drugih zapadnih umjetnika poput Ariane Grande i Queen). “Over Your Shoulder” koja zatvara album “Without A Sound” osvojila je Japan preko YouTubea na kojem je preslušana preko osam milijuna puta, po Billboardovom izvješću, i nitko ne zna zašto.

Nikada “Over Your Shoulder” nije objavljena kao singl, te nije nedavno ponovno izdana u bilo kojem formatu i obliku u Japanu. Ne pojavljuje se niti u nekom novom popularnom filmu, niti se čini da je zvučni zapis podloga nekom memeu ili viralnom videozapisu. Čak ni Pitchfork nije uspio pronaći izvor koji je generirao ili izazvao toliko veliki broj pregleda, kao što ni samom Billboardu nije pošlo za rukom pronaći razlog koji je potaknuo osam milijuna pregleda.

“Vjerojatan je odgovor u tome da je neki nepoznati korisnik prenio videozapis ili videozapise pomoću te pjesme, koji su zatim pregledani dovoljno puta da bi pjesma učinila značajan prodor na liste”, navodi se u njihovom izvješću. Moguće je da su dotični videozapisi regionalno zaključani i da se mogu pregledati samo u Japanu.

Dakako, za našu regiju je zaključan i japanski YouTube kanal na kojem se nalazi “Over Your Shoulder”, pa se ne možemo uvjeriti u posjećenost na svoje oči. Vjerovat ćemo Billboardu i Pitchforku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 20
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X