26. Kastafsko kulturno leto najavljuje bogato kulturno ljeto

Jedan od najstarijih ljetnih festivala na Kvarneru (osnovan 1992. godine) i ove godine nudi bogati kuturni sadržaj za predstojeće ljeto koji tradicionalno uključuje glazbeni, dramski, izložbeni, filmski, književni, obrazovni i drugi program te niz popratnih programa, ali i nezaboravnu atmosferu upečatljivih kastavskih pozornica te gostoprimstvo i šarm kastavskog susjedstva.

26. Kastafsko kulturno leto - program
26. Kastafsko kulturno leto – program

Od 30. lipnja do 25. kolovoza ove godine Kastafsko kulturno leto će po 26. ponuditi najbolje od kulture. Program je pripremljen s velikom pažnjom i usmjerenošću na najrelevantnije kulturne sadržaje, u kombinaciji s javnim i onim stvarnim potrebama publike. Program koji se predstavlja spoj je suvremenog i aktualnog, tradicijskog i zavičajnog, a izvođači su vrhunski lokalni, regionalni i inozemni umjetnici.

Valja istaknuti kako je pri formiranju programa glavna premisa bila zadržati kvalitetu na koju su gledatelji i slušatelji KKL-a već naučeni. Ovogodišnje, 26. Kastafsko kulturno leto krasi žanrovska i tematska osebujnost te spoj tradicije i suvremenosti. Kao i svake godine, publika može očekivati smijeh i suze u dramskom programu, poznate melodije, ali i sasvim nove ritmove u glazbenom programu te virtuozne nastupe na 20. Festivalu gitare.

Najmlađa će publika uživati u nagrađivanim dječjim predstavama. Filmovi, radionice, izložbe i 5. Dani književnosti upotpunit će ljeto atraktivnim i umjetnički respektabilnim sadržajima.

U Ritmu dvorišta publika će po drugi put uživati na najposebnijim i jednim od najljepših kastavskih pozornica, u dobrome društvu i opuštenoj atmosferi. Kastavske pozornice, koje su ugostile brojne izvođače i umjetnike iz Hrvatske i regije (LET 3, Darko Rundek, Jinx, The Bambi Molesters, Amira Medunjanin, Damir Urban, TBF, Vatra, Massimo, Neno Belan, Josipa Lisac, Rade Šerbedžija, Đorđe Balašević, Teatar Exit, Zijah Sokolović, Dalibor Martinis…), kao i one međunarodne (Tommy Emmanuel, Igudesman&Yoo, Renato Borghetti, Franco Morone…) i ove će godine toplo dočekati cijeli niz izvođača i umjetnika.

Na festival 365 metara iznad mora stižu Tamburaški orkestar HRT-a, Klapa Kastav i Damir Kedžo; Jonathan; Natali Dizdar; mjuzikl Sušak, Sušak; Ansambl Saše Avsenika; Merima Ključo i Miroslav Tadić; izvođači u sklopu programa Ritam dvorišta (Sara Renar, Majstorović– Levačić duo, Spart Jazz Quintet, Forest GIIPUJA i The Blondes), Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom Muškarci.hr te Teatar EXIT s predstavom Njuške kojom će u petak, 30. lipnja u 21 sat biti otvoreno 26. izdanje Kastafskog kulturnog leta.

Ovogodišnje slavlje je rezervirano za 20. izdanje međunarodnog Festivala gitare u sklopu kojega u Kastav stižu Russ Spiegel i Zoran Majstorović; Petrit Çeku; Muriel Anderson i Duck Baker te Alfonso i Miguel Linares Flamenco Ensemble.

Osim navedenih izvođača i predstava, KKL tim svim svojim posjetiteljima priprema besplatne radionice i filmske projekcije, program za djecu, ali i nezaboravnu atmosferu kastavskih pozornica pod zvijezdama, najbolje gostoprimstvo i jamstvo za poseban ljetni provod u kastavskom susjedstvu.

Ulaznice za sva festivalska događanja dostupne su od 8. lipnja 2017. na sljedećim prodajnim mjestima: Festivalski ured, Trg Matka Laginje 4, Kastav Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka Foto Revija, Užarska 28, Rijeka Caffe bar Nad Urom, Trg Ivana Koblera 1, RijekaNew Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena. Web shop: www.mojekarte.hrSve dodatne informacije potražite na: www.kkl.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X