70% Amerikanaca bi radije gledalo filmske premijere u svom domu, 60% ih se boji velikih događaja

Istraživanje je sredinom svibnja proveo američki Performance Research u partnerstvu Full Circle Research Co. na uzorku od tisuću anketiranih, a rezultate je prenio Variety.

Kino-dvorana (Foto: Wikipedia)

Karantenske mjere pomalo popuštaju u nekim državama SAD-a, no strah je i dalje prisutan među stanovništvom, a to će svakako donijeti neke nove navike prema kojima bi se industrija zabave mogla prilagoditi.

Na anketno pitanje Performance Researcha, kako bi gledali filmsku premijeru da se kojim slučajem dogodi istovremeno u kino-dvoranama i online, čak 70% anketiranih je izjavilo da bi je radije gledalo iz svog kauča. Svega 13% je reklo da bi se zaputili u lokalno kino, dok ih je 17% neodlučnih.

Po pitanju velikih događanja, bili oni glazbenog ili sportskog karaktera, 60% ih se izjasnilo “da ih se plaše gledano na duži period”, što je porast u odnosu na ožujak 2020. kad je u toj gupaciji bilo 44%, no 52% bi se odlučilo otići na njih kad bi nadležne zdravstvene službe rekle da su sigurne po zdravlje.

Što se tiče gledanja i slušanja koncerata online, među platformama vodi YouTube s 57%, slijede ga Facebook Watch i Instagram s 22%, dok na ostale otpada 11%. Ono što ne čudi jest da 60% njih tvrdi da su najvažniji faktori za gledanje primjerena cijena uz kvalitetu zvuka i slike.

Ono u čemu se slaže 90% anketiranih jest nešto na što industrija zabave nema utjecaja, a to je da bi svi oni pohodili željena javna događanja da se kojim slučajem pronađe lijek ili cjepivo za Covid-19.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X