70% Amerikanaca bi radije gledalo filmske premijere u svom domu, 60% ih se boji velikih događaja

Istraživanje je sredinom svibnja proveo američki Performance Research u partnerstvu Full Circle Research Co. na uzorku od tisuću anketiranih, a rezultate je prenio Variety.

Kino-dvorana (Foto: Wikipedia)

Karantenske mjere pomalo popuštaju u nekim državama SAD-a, no strah je i dalje prisutan među stanovništvom, a to će svakako donijeti neke nove navike prema kojima bi se industrija zabave mogla prilagoditi.

Na anketno pitanje Performance Researcha, kako bi gledali filmsku premijeru da se kojim slučajem dogodi istovremeno u kino-dvoranama i online, čak 70% anketiranih je izjavilo da bi je radije gledalo iz svog kauča. Svega 13% je reklo da bi se zaputili u lokalno kino, dok ih je 17% neodlučnih.

Po pitanju velikih događanja, bili oni glazbenog ili sportskog karaktera, 60% ih se izjasnilo “da ih se plaše gledano na duži period”, što je porast u odnosu na ožujak 2020. kad je u toj gupaciji bilo 44%, no 52% bi se odlučilo otići na njih kad bi nadležne zdravstvene službe rekle da su sigurne po zdravlje.

Što se tiče gledanja i slušanja koncerata online, među platformama vodi YouTube s 57%, slijede ga Facebook Watch i Instagram s 22%, dok na ostale otpada 11%. Ono što ne čudi jest da 60% njih tvrdi da su najvažniji faktori za gledanje primjerena cijena uz kvalitetu zvuka i slike.

Ono u čemu se slaže 90% anketiranih jest nešto na što industrija zabave nema utjecaja, a to je da bi svi oni pohodili željena javna događanja da se kojim slučajem pronađe lijek ili cjepivo za Covid-19.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X