Podijelili smo ulaznice za koncert Don Antonia u Tvornici kulture

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene. Sa svojim novim projektom ‘Don Antonio’ nastupit će 7. ožujka 2018. godine u Tvornici Kulture u Zagrebu. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Don Antonio u Tvornici kulture

Antonio Gramentieri uspješno kombinira sjever i jug, blues i jazz atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku glazbu i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri surađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Richard Buckner, Dan Stuart, Hugo Race Fatalists, Terry Lee Hale, Alejandro Escovedo, JD Foster, David Hidalgo, Jim Keltner, Marc Ribot i mnogim drugima. U travnju prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svijetlo dana.

“Don Antonio” je nova avantura za Gramentierija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finaliziran u Romagni, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući posljednji pogled Italiji i Europi. Poziva na ples koji uklapa raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk suvremene Italije uokviren je u grubi okvir. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravnotežu ujedno stvarajući nove, paradoksalne i pomiješane.

Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva blues, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cvijeća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene. Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Nakon trijumfalne europske turneje sa Alejandro Escovedom i komponiranje muzike za filmove, kazalište, televiziju, reklame i balet, Antonio se vraća na scenu zakazujući niz novih koncerata po Europi.

Ulaznice za koncert u Tvornici mogu se kupiti u sustavu Entrio (www.entrio.hr) po pretprodajnoj cijeni od 30 kn, dok će na dan koncerta iznositi 50 kn.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Iz koje zemlje dolazi Don Antonio? glasi: Iz Italije. Po dvije ulaznice dobili su Andrija Knezić i Nada Kutlača. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu prije koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X