Slayer održao svoj posljednji koncert

Oproštajna turneja došla je do svog kraja. Legenda heavy metala oprostila se sinoć od publike koncertom u Forumu u Inglewoodu u Kaliforniji.

Slayer na Zagrebačkom velesajmu (Foto: Roberto Pavić)

“Hvala vam. Hvala Vam puno. Želim vam zahvaliti što se dijelili vrijeme s nama.Vrijeme je vrijedno, stoga vam i zahvaljujem na tome što ste ga dijelili s nama”, izjavio je Tom Araya, pjevač i basist grupa Slayer sinoć u dvorani Foruma i dodao: “Nedostajat ćete mi. Najvažnija stvar je što vam se želim zahvaliti na tome što ste bili dio mog života. Laku noć. Čuvajte se.”

Posljednja pjesma koju su Slayer odsvirali bila “Angel Of Death”, nakon čega su članovi grupe ostali još deset minuta zagrljeni na pozornici pred publikom. Emocije su bile na vrhuncu. Miješala se euforija i tuga zbog oproštaja. Publika je bila glasna i strastvena. Gotovo da nije željela da se Slayer povuče i ode s pozornice.

Jedno veliko i bitno poglavlje heavy metala time je završeno. Slayer je desetljećima nosio epitet najbržeg i najžešćeg benda heavy metal svemira. Bio je to bend uz koji je kružila i priča da je nezahvalno svirati nakon njega jer je tu količinu energije bilo teško nadmašiti.

Grupu su 1981. osnovali Kerry King, Jeff Hanneman, Dave Lombardo i Tom Araya u Huntington Parku u Kaliforniji. Uz Metallicu, Anthrax i Megadeth činini su ‘veliku četvorku’ thrash metala. Tijekom skoro četrdeset godina karijere Slayer je objavio 12 studijskih albuma i održali preko 30 svjetskih turneja. Pet puta su bili nominirani za Grammy koji su dvaput i osvojili svaki put u kategoriji Najboljeg metal izvođača.

Novinari ove redakcije uvijek su rado pratili njihove koncertne nastupe i sve što možemo poručiti jest da će nam Slayer nedostajati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X