‘Nomadland’ nastavlja pobjednički niz, osvaja i Critics’ Choice

U televizijskim kategorijama slavile ‘The Crown’ i ‘Ted Lasso’.

“Nomadland”

Udruženja filmskih i televizijskih kritičara sinoć su po 26. put u povijesti dodijelila nagradu Critics Choice Awards. Riječ je o prvoj većoj nagradi nakon prošlotjednih Zlatnih globusa, a budući da se ove godine održala za vrijeme dok glasači Akademije dodjeljuju nominacije za Oscar, sinoćnji pobjednici mogli bi imati utjecaj na stanje velike trke.

Glavne nagrade večeri, one za najbolji film i režiju, kao i na Globusima prošli tjedan, odnijela je redateljica Chloé Zhao svojim filmom ‘Nomadland’. Isti film nagrađen je i u kategorijama adaptiranog scenarija i filmske fotografije. U posljednjih deset godina četiri filma koji su osvojili Critics’ Choice za najbolji film ponovila su uspjeh na dodjeli Oscara, a riječ je o naslovima “Argo”, “12 Years a Slave”, “Spotlight” i “The Shape of Water”. Prošle godine, primjerice, nagrađen je “Once Upon a Time in Hollywood” Quentina Tarantina.

Glumci Chadwick Boseman i Daniel Kaluuya također su potvrdili uspjeh na Globusima kao i status favorita za Oscare, dok je za najbolju glumicu nagrađena Carey Mulligan (“Promising Young Woman”), a za sporednu glumicu Maria Bakalova iz nastavka “Borata”. Podsjećamo, Globuse su u ovim kategorijama odnijele Andra Day i Jodie Foster. Crna komedija “Promising Young Woman” iznenadila je u kategoriji izvornog scenarija pobijedivši favorizirani “The Trial of the Chicago 7” koji se zadovoljio nagradama za glumački ansambl i montažu.

U televizijskim kategorijama ponovno je dominirala serija “The Crown”, dok je nagrada za najbolju humorističnu seriju otišla u ruke komedije “Ted Lasso”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X