Jagger, Richards, Wood i Wyman odali počast Charlieju Wattsu u njegovom omiljenom londonskom klubu Ronnie Scott’s

Živući članovi Stonesa okupili su se u kultnom jazz klubu u lonodonskom Sohou u kojem je kućni bend vodio Jools Holland.

The Rolling Stones snimljeni u svibnju 2018. na londonskom olimpijskom stadionu (Foto: Wikipedia)

U ponedjeljak je obitelj Watts pozvala njegove najbliže prijatelje, kolege glazbenike i širu obitelj na intimnom događaju u čast Charlieju Wattsu, bubnjaru Rolling Stonesa koji je preminuo 24. kolovoza ove godine.

Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood izveli su rhythm & blues klasike “Shame Shame Shame” i “Down The Road Apiece”. Također je bio prisutan, ali nije nastupio i originalni basist Bill Wyman koji je napustio bend 1993. Bio je tamo sa suprugom Suzanne Accosta.

Televizijski voditelj i klavirski virtuoz Jools Holland te je večeri predvodio kućni bend u kojem je svirao Dave Green, Wattsov bliskog prijatelja iz djetinjstva i basista u mnogim njegovim jazz bendovima prijašnjih godina.

Saksofonist stonesa Tim Ries odsvirao je melodiju, koju je skladao posebno za tu večer, “Blues For Charlie”, a nakon toga je Lisa Fischer, prateća pjevačica benda otpjevala “Trouble in Mind”. Zatim joj se pridružio i Bernard Fowler, također dugogodišnji prateći vokal Stonesa, u duetu na drugoj gospel pjesmi, “Up Above My Head”.

No ipak je najupečatljiviji bio završni dio večeri kad su  Mick, Keith i Ronnie pjevali stihove “Down The Road Apiece” Jerryja Lee Lewisa: “Well there’s a place you really get your kicks/It’s open every night about twelve to six.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X