Novi Mrletov ego rođen u spotu singla s novog albuma ‘I’m Alive’

Nova pjesma i spot kreativnog art dvojca Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević ‘Hello, how low?’ ujedno predstavlja Mrletov novi alter ego – DJ Demiana te promovira nedavno objavljeno albumsko izdanje ‘I’m alive’, nastalo za predstavu Paola Magellija te ujedno korišteno kao soundtrack u plesnoj predstavi Žaka Valente i Trafik produkcije po kojoj je soundtrack i nazvan.

Mr.Lee & IvaneSky (Foto: Saša Hess, Toni Flego, I’m alive)

Vodeći se principom pomicanja i rušenja granica i u glazbenom aspektu, jedino logično rješenje bilo je da upravo Mrle i Ivanka alias Mr.Lee & IvaneSky rade glazbu za predstavu. Ovaj put im se u tome pridružio i novi alter ego Damira Matinovića Mrleta – DJ Demian.

‘’Nakon godinu dana stvaranja te najmanje 20 dana snimanja kadrova u suradnji s art direktorom Sašom Hessom i Andreom Matić, s kojima nam je ovo četvrta zajednička premijera, spot je vani. Pjesma je snažna, mračna, no daje mogućnost promjene bez obzira na vrijeme. Tekst govori o očekivanjima ljudi i sve što svakodnevno radimo da bi ta očekivanja ispunili. Spot obavezno pogledajte jer se unutar njega rađa opet jedan novi Damir Martinović Mrle alias DJ Demian’’, poručila je Ivanka Mazurkijević o novitetu koji su predstavili, a kojeg je redatelj Saša Hess opisao kao “fluidno, humoristično i slojevito zapakirano stanje ‘suvremenog čovjeka”.

O novom, upravo rođenom alter egu DJ Demianu, Mrle je rekao: ‘’Sve više i više sam se počeo baviti elektronikom i onda sam u jednom trenutku zamislio da bih bio nekakav DJ, ali nije mi se svidjela ideja da uzimam tuđe ploče i radim DJ setove, nego sam odlučio raditi svoju glazbu u kojoj je glavni lik DJ Demian.’’ Dodao je kako DJ Demian želi napraviti što više elektroničke glazbe u budućnosti, da počne i nastupati kao DJ, nosi bijelu bundu, ŠČ čarape i pije ŠČ pivo i da Marina Design doda neki novi modni element tako da DJ Demian uvijek izgleda svježe i novo te u skladu s vremenom i ispred vremena.

Dodao je kako oduvijek njeguje strast prema malo drugačijoj eksperimentalnoj glazbi, još od vremena prije grupe Let 3, kada je bio član Termita te je paralelno počeo raditi projekt Strukturne ptice, a potreba za takvim projektima doživjela je ekspanziju kada je s Ivankom Mazurkijević počeo raditi glazbu za predstave i filmove što je uključivalo dosta elektronike. Nakon albuma ‘Colors’ i ‘Sailor’, predstavili su novo izdanje ‘I’m alive’, dostupno u fizičkom i digitalnom izdanju, kojeg će promovirati iduće godine u ZKM-u.

“Hello, how low?” s albuma ‘I’m alive’ je nova stvar koja je poput starog Prodigyja i jako smo sretni sa suradnjama. Sve ćete još jednom posebno čuti krajem ožujka gdje planiramo veliki koncert u ZKM-u s milijun gostiju. Svojevrsni “Sailor” koji smo ostali dužni odraditi u Zagrebu.’’ – rekao nam je Mrle.

Saznajte više: Damir Martinović Mrle: Jednom sam odlučio staviti cipelu na glavu i krenuo glasno govoriti: ‘ŠČ!’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X