Balkan Zoo & Nina Ćorić u Tvornici kulture

Balkan Zoo & Nina Ćorić u Tvornici kulture

Prvim zajedničkim singlom “Geljan dade”, Balkan Zoo & Nina Ćorić najavljuju novi album “Recycle” koji će se naći u prodaji sljedeći tjedan. A u istom tjednu održat će i promociju albuma, i to u Tvornici kulture, u sklopu proljetnog izdanja Jazz.hr koncerata. Tako će u četvrtak, 5. svibnja, u 20 sati i 30 minuta izvesti novi materijal te publiku hipnotizirati svojim specifičnim etno jazz izričajem.

“Geljan dade” otvara novu Balkan Zoo etapu u kojoj, kako i samo ime novog albuma upućuje, “Recycle” donosi tradicionalne romske pjesme recikliražom pretvorene u progresivan world music zvuk zahvaljujući vrhunskim glazbenicima, aranžmanima i vokalnoj solistici, Nini Ćorić. Tekst i glazbu recikliranog singla napisao je Šaban Bajramović, za aranžman se, kao i za cijeli album, pobrinuo Mario Rašić, dok je za videospot zaslužan Doringo.

Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na novom albumu “Recycle”, sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružuje mu se i flamenko pjevačica Nina Ćorić. Umjetnici ovim projektom žele ukazati na predrasude, ali i bogatstvo kulturološkog nasljeđa Roma, te kroz glazbu doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu. Kroz svoju interpretaciju romske glazbe, cilj im je izgraditi neke nove mostove razumijevanja, prijateljstva i suživote.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X