Najavljena autorizirana biografija Charlieja Wattsa

‘Charlie’s Good Tonight’, biografija pokojnog bubnjara iz The Rolling Stonesa izaći će kasnije ove godine.

Charlie Watts (foto: Wikipedia)

Najavljena je službena biografija Charlieja Wattsa koju su autorizirali i The Rolling Stonesa i Wattsova obitelj.

“Charlie’s Good Tonight: Autorizirana biografija Charlieja Wattsa” trebala bi biti objavljena 15. rujna u Velikoj Britaniji i 11. listopada u SAD-u, javlja Rolling Stone. Knjiga sadrži predgovore Micka Jaggera i Keitha Richardsa, plus preludij bivšeg menadžera/producenta benda Andrewa Looga Oldhama.

Dugogodišnji bubnjar Rolling Stonesa preminuo je prošlog kolovoza u dobi od 80 godina, što je izazvalo veliki izljev počasti iz svijeta glazbe i šire. Njegovi preživjeli kolege iz benda osvrnuli su se na “veliki gubitak” u rujnu prošle godine prije nego što su kasnije svoj prvi nastup u 2021. posvetili Wattsu.

Novu biografiju napisao je Paul Sexton i uključuje nove intervjue s Jaggerom, Richardsom i Ronniejem Woodom, kao i prijateljima, obitelji i suradnicima.

“Naš dragi prijatelj Charlie Watts nije bio samo fantastičan bubnjar, već i divna osoba”, stoji u priopćenju Rolling Stonesa. “Bio je duhovit i velikodušan i čovjek s velikim ukusom i užasno nam nedostaje. Sjajno je što je njegova obitelj autorizirala ovu službenu biografiju Paula Sextona, koji godinama piše o Charlieju i bendu.”

Sexton je dodao: “Jedan od Charliejevih dobrih prijatelja rekao mi je da ga je vrlo lako voljeti. Budući da sam imao zadovoljstvo biti u njegovom društvu u toliko navrata tijekom više od četvrt stoljeća, potvrđujem to svim srcem. Moći, uz pomoć i ohrabrenje onih koji su ga najbolje poznavali, iskoristiti svoje vrijeme s ovim jedinstvenim čovjekom i njegovim kolegama iz Rolling Stonesa kako bih napisao njegovu autoriziranu biografiju, uzbuđenje je i čast.”

Wattsovo mjesto na aktualnoj turneji benda popunjava bubnjar Steve Jordan za kojeg je bend u ožujku potvrdio da će snimiti dijelove za njihov nadolazeći 24. album.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X