Pink Floyd konačno objavljuju remaster albuma ‘Animals’ iz 2018. godine

Izdanje je bilo obustavljeno zbog spora oko bilješki.

Pink Floyd “Animals 218 Remix”

Četiri godine nakon što je prvotno trebao izaći, Pink Floyd će ovog rujna objaviti remasteriranu verziju svog 10. studijskog albuma “Animals” iz 1977. godine.

Nazvano ‘2018 Remix’, ovo izdanje izlazi 16. rujna putem. Fizičko izdanje će uključivati ​​i standardne CD i SACD formate, 12-inčni vinil i Blu-Ray. Deluxe izdanje – predviđeno za isporuku 7. listopada – uključivat će vinil, CD i Blu-Ray, plus ekskluzivni DVD i knjigu od 32 stranice.

Ovo izdanje dolazi s potpuno novim miksom albuma koji je legendarni inženjer zvuka James Guthrie preradio u 5.1 Stereo. Na Blu-Ray i DVD izdanjima, ovo će biti upareno s originalnim miksom iz 1977. godine. Izdanje sadrži i novu naslovnicu Aubreya “Po” Powella, koji je bio partner autora izvorne naslovnice, Storma Thorgersona, kao član londonskog kolektiva Hipgnosis.

Kao što naziv implicira, ‘2018 Remix’ finaliziran je prije četiri godine, netom nakon što je album proslavio 40. obljetnicu. Planovi za njegovo izdavanje tada su prekinuti zbog svađe između gitarista Davida Gilmoura i bivšeg basista Rogera Watersa, koja je navodno proizašla iz spora oko novonapisanih popratnih bilješki albuma.

Waters je u potpunosti sam napisao četiri od pet pjesama s albuma, dok su on i Gilmour surađivali (i dijelili glavne vokale) na pjesmi “Dogs”. Prošlog lipnja Waters je u postu na blogu napisao da je Gilmour odbio odobriti novo izdanje osim ako se bilješke koje je napisao novinar Mark Blake ne izbace iz pakiranja. “[Gilmour] ne osporava vjerodostojnost povijesti opisane u Markovim bilješkama”, rekao je Waters, “ali želi da ta povijest ostane tajna.”

Nije poznato hoće li se te bilješke doista pojaviti na izdanju ‘2018 Remix’ Animalsa, ali već su javno dostupne – kad je s njima podijelio gornje tvrdnje o Gilmourovom nezadovoljstvu, Waters ih je objavio na svojoj web stranici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X