Whitesnake otkazali cijelu europsku turneju u 2022. godini

Whitesnake su otkazali preostale datume europskog izdanja svoje oproštajne turneje 2022. zbog onoga što opisuju kao ‘zdravstveni izazovi’.

Whitesnake (Foto: promo)

Do otkazivanja je došlo nakon niza zdravstvenih problema Davida Coverdalea, Tommyja Aldridgea i Reb Beacha. Datumi u SAD-u, s bendom koji će nastupiti sa Scorpions i dalje su zakazani za početak 17. kolovoza.

Gitarist Reb Beach prvi je podlegao zbog neotkrivenih zdravstvenih problema zbog kojih je propustio četiri nastupa. Zatim su uslijedile vijesti o Tommyju Aldridgeu. U subotu, 25. lipnja, na dan kada je bend trebao nastupiti na festivalu u Španjolskoj, organizatori su izdali priopćenje u kojem se opisuje da bubnjar ima “teške zdravstvene probleme.

“Upravo kad smo pripremili backline i pozornice za Whitesnakea za njihov današnji nastup,” stoji u priopćenju Rock Imperiuma, “njihov booking agent nas je obavijestio o tužnoj vijesti da Tommy Aldridge danas ima ozbiljnih zdravstvenih problema, pa nam je žao kako bi najavili otkazivanje svog nastupa na Rock Imperium Festivalu. Doista nam je žao zbog eventualnih neugodnosti, shrvani smo i možemo samo poželjeti Tommyju brz oporavak.”

Tog istog dana, Whitesnake je objavio izjavu koja je djelomično glasila: “Molim vas znajte da činimo sve što je u našoj moći kako bismo vam pružili najbolju energičnu i uzbudljivu emisiju koju možemo. Uvijek nastojimo isporučiti 100%, jer fanovi Whitesnakea uvijek zaslužuju toliko, i nikad ništa manje. Znali smo da bi odlazak na ovu turneju mogao predstavljati mnoge nove prepreke i potencijalne probleme, koji su nam bili nepoznati na prethodnim turnejama. Iskreno se ispričavamo našim španjolskim obožavateljima što smo neizbježno morali otkazati večerašnji nastup.”

Sljedeći dan, 26. lipnja, bend je objavio naknadnu poruku: “Španjolski promotor objavio je lažnu izjavu. Tommy je bio loše zbog vremenskih uvjeta, kao što svi možemo biti, ali postaje sve bolje: nikada nije imao, ono što je netočno opisano kao ‘teške zdravstvene probleme’ i jedva čeka da se vrati tamo i nastupi za fanove!“

Samo dan kasnije, 27. lipnja, stigle su još loše vijesti i za Coverdalea. “Težina puta je ista za sve nas i trudili smo se da svi budu zdravi i sigurni”, napisao je. “Nažalost, nedavno smo bili pogođeni s nekoliko situacija s kojima smo se nosili, najbolje što smo mogli. Prvo je naš voljeni vođa benda Reb Beach privremeno otpao i propustio je nekoliko nastupa dok se oporavio (i usput, sad mu je puno bolje). Tada je stijena našeg benda, legendarni Tommy Aldridge, pao i nažalost nismo mogli svirati na Rock Imperium Festivalu. Tommy je u to vrijeme bio dovoljno loš da je propustio prvi nastup u svojoj karijeri – DOBRA vijest je da se osjeća bolje i jedva čeka da se vrati i nastupi za sve vas.”

Coverdale je potom podijelio svoje vijesti o zdravlju. “Nažalost, i ja sam sada teško pogođen. Počeo sam se osjećati loše prije dva dana i upravo mi je dijagnosticirana infekcija sinusa i dušnika. Liječnik preporučuje pet dana bez pjevanja i mirovanje.”

Nekoliko koncerata je otkazano iako su se nadali da će završiti preostale europske datume. Međutim, 1. srpnja turneja je iznenada prekinuta. “S najdubljom tugom moram objaviti da zbog kontinuiranih zdravstvenih izazova, liječničkih uputa i naše brige za svačije zdravlje i sigurnost, Whitesnake nije u mogućnosti nastaviti svoju europsku oproštajnu turneju”, napisao je Coverdale i tada je otpao i zagrebački koncert zakazan za 2. srpnja na stadionu Šalata.

“Iskreno se ispričavam svim nevjerojatnim obožavateljima Whitesnakea koji su s nestrpljenjem iščekivali preostale zakazane nastupe ove turneje, svim našim nevjerojatnim, nevjerojatnim zmijama i osoblju turneje koji su tako naporno radili da održe ove nastupe, i svim promotora i drugih profesionalaca koji su pomogli u organizaciji turneje. Sve vas cijenim i volim!!!”, stoji kao obrazloženje pošto je otkazana kompletna europska turneja ovog ljeta.

Otkazani koncerti trebali su se održati u Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Bosni i Hercegovini.

O kakvim zdravstvenim problemima članova benda je riječ, još uvijek se ne zna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X