Mizar pronašao inspiraciju za novu pjesmu u gradu Rijeci

Grad koji teče inspirirao novu pjesmu Mizara ‘Večna praznina (Вечна празнина)’.

Mizar ‘Večna praznina’

Makedonska grupa Mizar početkom je lipnja krenula na mini koncertnu turneju kojom su obišli Ljubljanu, Rijeku i Zagreb. U sva tri glazbena središta nekadašnje zajedničke države, publika je s velikim iščekivanjem dočekala njihove nastupe.

Sadašnja postava broji petoricu članova. Uz Gorazda Čapovskog, utemeljitelja i jedinog člana koji formaciju nije nikada napustio, Mizar čine i Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanovski (bas), Aleksandar Ristovski Princ (električna gitara) i Georgi Božikov (bubnjevi).

Inspiracija za nastanak nove pjesme “Večna praznina” bila je Rijeka u kojoj je Mizar nastupio nakon dugih 17 godina. “Bio je to moment kad sam sjedio na riječkim dokovima, puca me nostalgija za izgubljenom mladosti, gledam u dubinu predivno Jadransko more, i shvaćam kako ovaj život u suštini i nema neki smisao. Da li si sretan, tužan, bogat, bez para, uvijek svi osjećamo jednu veliku ‘Vječnu prazninu – Eternal Emptiness'”, priča Gorazd.

Naslovnica novog singla u originalu je slika makedonskog umjetnika Nikole Pijanmanova čija djela su već i prije oslikavala Mizarove pjesme.

Šesto ukazanje jednog od najznačajnjih makedonskih bendova očekuje se do kraja ove godine. S nadolazećeg albuma već su predstavili singlove “Galeb”, “A Day Is Coming”, “Luzna (Scar)”, “Messengers Of The Downfall (Glasnici na padot)”, “1903” i “Izgoren od ova sonce”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X