Dropkick Murphys novim singlom ‘Ten Times More’ pozivaju na borbu protiv fašizma

Upravo je objavljen novi singl s najavljenog albuma ‘This Machine Still Kills Fascists’.

Dropkick Murphys (Foto: promo)

Izlazak albuma “This Machine Still Kills Fascists” najavljen je za 30. rujan ove godine. Dropkick Murphys poručuju kako je “This Machine Still Kills Fascists” album kao niti jedan do sada, jer kako kažu “oživljava riječi Woodyja Guthrieja”.

Poručuju: “‘This Machine Still Kills Fascists’ nije album obrada, već je kolaboracija Dropkick Murphysa i Woodyja Guthrieja – umjetnika koje razdvaja vrijeme i prostor, ali su spojeni zajedničkom filozofijom kreiranja nečeg novog.”

Naoružani samo udaraljkama, harmonikom i vlastitim glasovima, Dropkick Murphys preuzimaju borbeni poklič Woodyja Guthrieja za potlačene i radnike, evocirajući vojničku kadencu s pozivom i odgovorom u pjesmi. Glazbu i melodiju za “Ten Times More” napisali su, aranžirali i snimili Dropkick Murphys na licu mjesta. Bend je koristio originalni demo snimak za album jer je zavolio organski osjećaj koji su uhvatili na tom snimku i nisu se htjeli petljati dalje s njim.

Dropkick Murphys ‘This Machine Still Kills Fascists’

Video za “Ten Times More” sadrži zrnatu snimku benda koji maršira i plješće kroz pjesmu, a prikazuju se i likovi nekih od najvećih američkih protivnika radnika, prevaranata i modernih fašista.

Novi materijal snimljen je u The Church Studiju u Tulsi (samo nekoliko minuta udaljen od rodne kuće Woodyja Guthrieja i današnjeg Woody Guthrie Centra). Povijesni studio osnovao je Leon Russell i bio je izvorno mjesto legendarnog Shelter Recordsa. Tijekom snimanja albuma, Dropkick Murphys su posjećivali Woodyjev rodni grad Okemah i hodali istim ulicama kojima je hodao Woody.

Povlačenje u Woodyjevu matičnu državu Oklahomu radi snimanja albuma imalo je snažan učinak na bend i kreativni proces iza ovih pjesama. U konačnici, Dropkick Murphys su imali toliko materijala temeljenog na Woodyjevim dirljivim tekstovima da su snimili dva albuma, a Vol. 2 je planiran za objavu već naredne 2023. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X