Facebook traži posao

Kad si na burzi – onda tražiš posao. To je bar jasno. Facebook je odnedavno na burzi…

Omladinci

Savez socijalističke omladine Hrvatske (SSOH) bio je krovna društveno-politička organizacija mladih, koja je po automatizmu uključivala mlade građane Hrvatske od 14 do 27 godina. Svečano primanje bilo je organizirano u VII razredu osnovne škole na Dan mladosti (25. svibnja).

Stvarno je ta bivša država bila nazadna, tek s 14 godina s bio primljen u zajednicu, danas možeš postati član najveće globalne društvene zajednice odmah po rođenju, istina negdje piše da član Facebooka možeš postati tek sa 13, ali kao da netko to kontrolira.

Nekako mi se nevjerojatno čini da je neki mladac 2004. na Harvardu osmislio platformu, onako nevino, samo za komunikaciju među studentima iz kojeg se izrodio nešto što ni sami ne znamo što može, kako radi, čemu služi i čemu će služiti i kako je postao najvažnija sporedna stvar na svijetu – dragi ljubitelji nogometa žao mi je ali i vama je FB važniji, pretpostavljam da ste do ovog teksta natrčali baš preko FB-a – no hard feelings, FB je tu, na FB-u se živi.

Facebook

Ne morate se brinuti što tamo negdje na nekim serverima postoje podaci o vama, što volite, koji su vaši prijatelji, s kim spavate, koje stranice posjećujete i svašta nešto.
Možete se sami nogom lupit u guzicu od sreće koliko ste dobro prošli. Ne plaćate ništa, zadovoljavate neki dio potrebe za voajerizmom, komunicirate, kritizirate, raspravljate, igrate se i džabe je. Vaš mobilni operater rekao vam je FB je free, tako da na FB-u možete biti stalno. Tu su se malo zeznuli, jer više ne šaljete SMS-ove, već to rješavate preko FB-a. Ali vas baš briga sve vam je free, jedina cijena koju plaćate je privatnost – a s tim možete živjeti.

Facebook

Ali kako je onda Facebook postao najveći igrač u svijetu marketinga sa prometom od 540 milijardi dolara?

Ne samo da su brendovi odlučili oglašavati se, jer je logično koristiti medij na kojem su „gotovo svi“ i platformu koja sve zna i preko koje brend može komunicirati baš s vama jer ste baš vi po nekom uzorku potencijalni korisnik/kupac proizvoda ili usluga, već su ti isti brendovi odlučili biti dio te zajednice – a to ima cijenu.

Na prvu se čini ok investicija. Brend uloži neke novce, nagrađuje FB korisnike i radi svašta nešto (za novce) da dobijete zajednicu lajkera kojima će kasnije jednostavno i besplatno plasirati promidžbene poruke. Naravno da nije to baš lako, Facebook je specifičan ima svoje zakonitosti i pravila kojih se morate pridržavati (ok, ona se mijenjaju, ne takvom brzinom kao naši zakoni, ali nešto što se nekad smjelo, danas je zabranjeno) tako da sad postoje firme kojima platite i koje sve rade za vas, tj.za vaš brend. I tako brend na svojoj FB stranici skuplja k’o hrčak one što lajkaju svašta, namjerno ne pišem lajkali brend, jer mi kao obični FB korisnici laki smo na lajku pa lajkamo i lajkamo, nekad i ne znamo zašto, nekad nam se nudi neka nagrada, a nekad jednostavno lajkamo nešto što je lajkao neki naš prijatelj pa i mi to činimo – opet iz nekih sasvim desetih razloga. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Pjevajmo do izbora

Muzika ne dobiva izbore. U to su izgleda podjednako uvjerene sve političke
Idi na Vrh
X