‘Kišni razdraganci’ grupe Termiti u izvedbi riječkog Kraja Programa

‘Pjesma je dobila svoj preporod i svježinu i ja im na tome čestitam, jako dobro!’ – Damir Martinović Mrle.

Kraj Programa ‘Kišni razdraganci’

Svojim energičnim i dinamičnim nastupima već dugo šire dobre vibracije po brojnim festivalima i klupskim prostorima unutar i van granice Hrvatske pa su tako pozornicu dijelili s Dubiozom Kolektiv, S.A.R.S.-om, Psihomodo popom, Majkama. Riječ je o riječkom bendu Kraj Programa koji je na sceni već gotovo 10 godina, upečatljiv po svom prepoznatljivom zvuku koji smo imali prilike čuti u njihovom dosadašnjem pozamašnom glazbenom katalogu. Bend je tako ovaj put pripremio obradu kultne pjesme “Kišni razdraganci” riječkih Termita, najluđeg benda na području nekadašnje Jugoslavije nakon gotovo 40 godina od službene objave pjesme.

Kraj Programa je obradom “Kišnih razdraganaca” dao širinu originalnoj verziji, kako interpretacijom tako i aranžmanom koji je pjesmi dao novu dimenziju i svježiji zvuk koji će osvojiti i najvjernije obožavatelje Termita. Obrada “Kišnih razdraganaca” je, slobodno možemo reći, potpuno novo glazbeno ostvarenje i po zvuku, produkciji i samoj vrhunskoj, vrlo potentnoj rock izvedbi ovih talentiranih glazbenika, o čemu Damir Martinović Mrle kaže: ”Kad smo napravili tu pjesmu, nismo imali vremena da odstoji, sazrije. Odmah smo je snimili, a ovo što je Kraj Programa napravio s ‘Kišnim razdragancma’ nakon gotovo 40 godina od njene službene objave je kao neka najbolja verzija te pjesme, s tim da danas ima drugačiji, suvremeni zvuk u skladu s vremenom u kojem živimo, a koji je u svojoj verziji donio Kraj Programa. Zahvaljujući njima, pjesma je dobila svoj preporod i svježinu i ja im na tome čestitam, jako dobro!”.

Dodao je kako se pjesma “Kišni razdraganci” u međuvremenu, otkad ju je napisao, razvila u cjelokupni projekt za djecu pod istim imenom koji danas spaja energije onih najmlađih i onih starijih – putem glazbe i slikovnice za djecu, koja će uskoro dobiti i svoj nastavak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X