Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert Lakecije Benjamin u Lisinskom

Benjamin dolazi na 14. Zagreb Jazz Festival u sklopu kojega će nastupiti 19. listopada.

Lakecia Benjamin (foto: Promo)

Jedna od najuzbudljivijih zvijezda u usponu karijere, američka saksofonistica i skladateljica Lakecia Benjamin dolazi na 14. Zagreb Jazz Festival u sklopu kojega će 19. listopada nastupiti u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

Portal Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koji instrument svira Lakecia Benjamin? glasi saksofon, a dobitnici su Karlo Ostojčić i Lea Zoretić.

Lakecia je zbog svojih vatrenih i sugestivnih izvedbi u kratkom vremenu postala gotovo nedostižna za mnoge promotore. Naime, jedna je od rijetkih umjetnica koje same mogu birati između mnogobrojnih ponuda koje dolaze iz cijeloga svijeta. Potkrepljuje to pogled na liste DownBeata i međunarodne Udruge jazz novinara na kojima zauzima prva mjesta. Zato veseli što je prihvatila ponudu da nastupi na 14. Zagreb Jazz festivalu. Jednako je cijenjena i tražena od drugih glazbenika od kojih prima pozive na suradnje koje također mora filtrirati.

Budući da je svestrana glazbenica koja spaja trajne vrijednosti jazza, funka, latina, R&B-ja, hiphopa i soula, ostvarila je suradnje sa stilski raznolikim glazbenicima, ali uvijek s onima koji su stekli legendarni status. Među ostalima, svoju je mladenačku energiju, strastvenost i virtuoznost spojila s iskustvom i mudrošću glazbenih veličina kao što su Clark Terry, Stevie Wonder, Reggie Workman, Harry Belafonte, Rashied Ali, David Murray, Christian McBride, Alicia Keys, Gregory Porter, Anita Baker, James “Blood” Ulmer i The Roots. Svojim izvedbama obogatila je i zvuk uglednih big bandova: Duke Ellington Orchestra i Count Basie Orchestra. Osim toga, upravo je ona bila odabrana da 2009. nastupi na svečanosti u povodu inauguracije predsjednika Baracka Obame.

Jednako je cijenjena i i zbog svoje diskografije, a kao voditeljica sastava u zadnjih je desetak godina snimila četiri albuma: “Retox”, “Rise Up”, “Pursuance: The Coltranes” i “Phoenix”. I u tom segmentu stvaralaštva pobudila je pozornost kolega. Respektabilni su glazbenici sudjelovali u snimanjima tih albuma odajući joj tako poštovanje, među ostalima Ron Carter, Reggie Workman, Gary Bartz, Regina Carter, Marc Cary, Dianne Reeves, Terri Lyne Carrington, Patrice Rushen i Wayne Shorter.

Cijena ulaznice. iznosi 25 €, a na dan koncerta 30 €.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X