Glazbeno-akcijska komedija ‘Rifovi revolucije’ osvojila nagradu na talijanskom festivalu FilMuzik

Prvi dugometražni film Jurice Hižaka ‘Rifovi revolucije/Riffs of Revolution’ polako, ali sigurno osvaja simpatije publike i kritike. Ovih dana objavljeno je i da je osvojio glavnu nagradu na jednom talijanskom festivalu.

‘Rifovi revolucije’ (foto: Promo)

U srijedu je objavljeno da je glazbeno akcijska komedija Rifovi revolucije, Jurice Hižaka, osvojila iglavnu nagradu na festivalu FilMuzik, kao najbolji film u kategoriji dugometražnog filma. Radi se o festivalu iz talijanskog mjesta Gioiosa Ionica, smještenog na samom jugu Italije, u Kalabriji, koji se ove godine održava već 6. put. Na natječaj je pristiglo 90-ak filmova iz 19 zemalja, a festival će se održati u rujnu 2024. kada će naravno i biti prikazani “Rifovi revolucije” i uručena nagrada.

Što se tiče kina, nakon vrlo uspješne zagrebačke premijere u velikoj dvorani kina SC, film je prikazan u Čakovcu, a sad kreće i na mini-turneju po Hrvatskoj. Prva postaja je kino Urania u Osijeku gdje će film biti prikazan ovaj petak 15.03. Nakon Osijeka, tijekom proljeća u planu su i gostovanja u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Koprivnici, Ivancu.

Radnja ove mikrobudžetne rokenrol bajke vrti se oko zlog dr.Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji terorizira građane glazbenim porezima. Zempu se suprotstavljaju genijalni gitarist Ray i njegov hair-metal bend Razor Jet čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov „rokenrol modžo“.

“Rifovi revolucije” snimani su u produkciji REBL FILMA i varaždinske udruge Trash u periodu od 2019. do 2023. na tridesetak lokacija, a posebno za film snimljeni su i originalni songovi koje u filmu izvode glumci. Ove songove Osječani će nakon filma imati prilike čuti i uživo u osječkom kafiću Peppermint jer zajedno s filmskom ekipom na turneju kreće i fiktivni bend Razor Jet koji će odsvirati filmski soundtrack.
Rifovi revolucije su se prošle godine predstavili na regionalnim festivalima (prikazani su na Grossmann film festivalu, na vinkovačkom DORF-u, na beogradskom Dok’n’Ritmu), na njujorškom Shockfestu, a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili glavnu nagradu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X