Darko Rundek predstavlja novu verziju pjesme ‘Don Juan’

Devet godina nakon izvornog objavljivanja na albumu ‘Mostovi’.

Darko Rundek ‘Don Juan 2024’

U 2015. Rundek Cargo Trio lansirao je svoj drugi album “Mostovi”, koji su toplo primili i kritika i publika, a brzo je zauzeo visoke pozicije na listama najboljih izdanja u domaćim i regionalnim okvirima. “Don Juan”, vodeći singl albuma, posebno se istaknuo, a Darko Rundek mu je sada, devet godina kasnije, dao novi izraz kroz svježi aranžman i zenovski videospot koji je sam snimio. Ističući se svojim prvim rasprodanim koncertom u Tvornica Kulture, Trio je zatim nastavio s nizom uspješnih nastupa po cijeloj regiji.

“Pjesma “Don Juan” izvorno je nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu u produkciji Bitef teatra i koreografiji Maše Kolar, na originalnu muziku Rundek Cargo Trija uživo. Osjetili smo da je pjesma lijepa i intrigantna i izvan konteksta predstave pa smo je snimili i objavili na albumu “Mostovi” 2015. godine. S ovom vremenskom distancom učinilo mi se da “Don Juanu” treba nova verzija s malo manje patosa u vokalu – koji je još uvijek bio vezan uz funkciju songa u predstavi, i s malo pitkjim aranžmanom. Nadam se da će vas dodirnuti. Možda zavesti?”, poručio je Rundek.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X