Francesca Tandoi Trio u INK Pula na 5. Backstage Live Pula Festivalu

Francesca Tandoi (foto: Press)

Francesca Tandoi Trio nastupa u sklopu 5. Backstage Live Pula festivala u Istarskom narodnom kazalištu (INK) Pula 7. srpnja u 21 sat. Uz Francescu na klaviru nastupiti Giovanni Campanella na bubnju i Senni Stefano na kontrabasu.

Talijansku jazz pijanisticu i pjevačicu Francescu Tandoi kritičari i kolege prozvali su jazz zvijezdom u usponu i jednom od najzanimljivijih mladih talenata nameđunarodnoj jazz sceni!

Ulaznice u prodaji na blagajni INK Pula i online ink.hr.

Backstage Live Pula festival brine i o najpotrebitijim, mladim sugrađanima Pule. 50% prihoda od prodanih ulaznica (po odbitku troškova ticketinga, ZAMPA i PDV-a), bit će uplaćeno na police životnih osiguranja djece smještene u Domu zadjecu Ruža Petrović.

Francesca Tandoi je studirala jazz klavir i pjevanje na prestižnom Kraljevskom konzervatoriju u Haagu, diplomirala s najvećom pohvalom i uz posebno priznanje komisije. Magistrirala je na Codarts Conservatory i University of Arts u Rotterdamu.

U samo nekoliko kratkih godina stekla je međunarodno priznanje kao pijanistica ipjevačica svjetske klase. Nastupala je s nekim od najboljih međunarodnih jazz glazbenika među kojima su: Scott Hamilton, Philip Harper, Owen Hart jr., Joe Cohn, Anthony Pinciotti, Jason Brown, Daryll Hall, Lee Pearson, Darius Brubeck, DaveBlankhorn, Florin Nicolescu, Marjorie Barnes i Sergey Manukyan.

Micheal League ju je pozvao da se pridruži grupi Snarky Puppy tijekom njihovog koncerta na festivalu Umbria Jazz 2023. Bila je na turnejama i nastupala u nekim od najznačajnijih kazališta, jazz festivala i klubova širom svijeta kao što su North Sea Jazz festival, Umbria Jazz, Cork Jazz, Bosendorfer piano gala, Breda jazz, Amsterdam Arena Stadium i mnogi drugi u SAD-u, Japanu, Indiji, Indoneziji,Rusiji, Južnoj Africi, Turskoj, Izraelu i svugdje u Europi.

Osim svoje karijere izvođača, putuje i održava majstorske tečajeve o “Umjetnosti aranžiranja za klavirski trio”. Tijekom posljednjih nekoliko godina pozvali su je Washingtonsko sveučilište za glazbu u Saint Louisu (SAD), Glazbeno sveučilište u Pretoriji (Južna Afrika), Ethics of Jazz u Moskvi (Rusija) i mnoge druge škole i sveučilišta diljem Europe. I stalni je profesor na Konzervatoriju G.Martini u Bologni (IT).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X