SuperUho seli na šibensku tvrđavu sv. Mihovila

Na području bivšeg TEF-a i plaže Banj ostaju kamp, dnevni sadržaji i ranojutarnji program.

Tvrđava sv. Mihovila
Tvrđava sv. Mihovila

– Još i prije lanjskog koncerta The Nationala na tvrđavi počeo sam razmišljati kako iskoristiti prostor ispod tribina i kako iskoristiti plato na kojemu su inače parkirana produkcijska vozila. Gomilalo se niz ideja, no kako smo već objavili da je SuperUho i ove godine na području TEF-a, nismo htjeli stvarati nikakve turbulencije. Međutim, prevagnuo je novi izazov i nove ideje, tako da smo odlučili kompletan projekt preseliti na tvrđavu sv. Mihovila – bacio je promotor Mate Škugor jučer ‘bombu’ među novinare u unutrašnjim prostorijama tvrđave sv. Mihovila, gdje se trebalo održati jedno neformalno druženje sedme sile s organizatorima programa na tvrđavi.

SuperUho festival, koji će biti održan od 4. do 6. kolovoza u Šibeniku, dakle seli iz postindustrijskog okruženja bivše tvornice TEF na bajkovitu tvrđavu sv. Mihovila. Na taj je način SuperUho postalo jedan od rijetkih alternativnih festivala koji će se održati na elitnoj kulturno-scenskoj pozornici, a tim je potezom festival stavljen i u realne okvire. Naime, tri pozornice (glavna, zatim ona ispod tribina te plato pored glavnog ulaza) mogu primiti oko dvije tisuće ljudi što je, ako ćemo suditi po lanjskom interesu publike, gornji limit kojeg SuperUho u Šibeniku može dosegnuti.

Mate Škugor ima još jedan razlog za preseljenje, duhovnije prirode: – Iz lanjskog iskustva mogu reći da sam odgonetnuo tajnu ove tvrđave, odnosno zbog čega su koncerti bili posebni – izvođači koji dođu u ovaj prostor, nakon pola sata gledanja u sumrak sviraju u jednoj drugoj dimenziji. Način na koji tvrđava djeluje na izvođače, pa i na publiku, to je priča za sebe. To nas je i ponukalo da cijeli festival preselimo na tvrđavu. Kamp, dnevni sadržaji na plaži i ranojutarnji program ostat će na lanjskoj lokaciji, ali jezgra programa će se događati na sv. Mihovilu.

Ovogodišnji SuperUho festival, drugi po redu, ugostit će Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Ought, Rosettu, Vlastu Popić, Vvhile, Nikki Louder i mnoge druge. Cijena festivalske ulaznice je 290 kuna (na ulazu 320 kuna).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X