A-Go-Go Music Corp. predstavlja ‘Birdwatching’ grupe Aktiv Ritual

‘Bendovi? Ne dolaze u obzir’, govori Ichabod, osnivač nezavisne etikete A-Go-Go Music Corporation. Njegov fokus je na vlastitim eksperimentima, najčešće kratkotrajnim projektima vrlo specifičnog glazbenog i estetskog izričaja koje naziva svojim ‘likovima’. Prvi projekt iz njihove radionice je Aktiv Ritual, a upravo lansiraju debitantski singl popraćen spotom.

Aktiv Ritual ‘Birdwatching’

A-Go-Go Music Corp. nije klasična izdavačka kuća, već realizacija Ichabodove strasti prema specifičnim koridorima glazbene, filmske i književne prošlosti. U tim hodnicima susrećemo hipike i bitnike, zajedno s tinejdžerskim idolima i yé-yé djevojkama. “Zamislite ih sve zajedno u prostoru gdje se nit između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti postupno sužava, sve dok ih jedan čovjek međusobno povezuje i pretvara u nešto novo i neočekivano. To je zona sumraka gdje ni sami više ne mogu razlučiti vrijeme i mjesto – to je A-Go-Go Music Corporation”, objašnjava Ichabod.

Ichabod nije nepoznat na hrvatskoj nezavisnoj sceni. Od 2018. godine korača njenim marginama, osvajajući domaće radijske valove singlovima poput “Never Alone” i “We Could’ve Had a Better Time”. Vrhunac njegove dosadašnje karijere označio je hvaljeni prvijenac “Volume 1: Psychedelic Chansons”, koji se našao na domaćim i regionalnim listama najboljih albuma 2019. godine. Godinu kasnije, uvršten je u Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka, Zorana Tučkara i Stjepana Vrečka.

Tijekom 2020. i 2021., Ichabod je predvodio art pop sastav Lillian’s Gish. Nakon raspada benda, povukao se na nekoliko godina te vodio asketski način života, u potrazi za načinima koji će mu pomoći u daljnjem razvoju karijere.

Aktiv Ritual je prvi projekt kojim se A-Go-Go Music Corporation predstavlja javnosti s pjesmom “Birdwatching”. Ichabod opisuje njihovu glazbu kao “ezoterični Balearic beat”, a u sklopu ovog projekta surađuje s Mihovilom Eljugom, suradnikom iz dana grupe Lillian’s Gish. Završne finese na snimci dodao je jedan od najzaposlenijih hrvatskih house DJ-eva, Joe2Shine, koji je napravio i remix pjesme.

Videospot otkriva što djevojke rade kada misle da ih nitko ne gleda. Svevideće oko iza kamere je Marko Kekić, s kojim je Ichabod prethodno surađivao na videospotu za singl “Sleepless, Beautiful & Merry Saints” grupe Lillian’s Gish, dok režiju potpisuje Ichabod.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X