Abba na pozornici Komedije u mjuziklu ‘Mamma Mia!’

Nakon njujorškog Broadwaya i londonskog West Enda, nakon brojnih izvedbi u svijetu pred 52 milijuna gledatelja, mjuzikl ‘Mamma Mia!’ gledat ćemo u Zagrebu, na Kaptolu, u Komediji, na hrvatskom jeziku.

Komedijin ansambl na predstavljanju predstave 'Mamma Mia!' (Foto: Ines Novković)
Komedijin ansambl na predstavljanju predstave ‘Mamma Mia!’ (Foto: Ines Novković)

Velike hitove planetarno popularne pop-grupe Abba na domaćim daskama izvodit će glazbene snage predvođene redateljskom palicom Igora Barberića uz orkestar kojim će ravnati Dinko Appelt.

Svaki detalj hrvatske prilagodbe morali su odobriti nositelji originalnih prava, a posebno se vodilo računa o kvaliteti izvedbe glazbenih hitova. Autori hrvatske izvedbe popularnog mjuzikla neke su od glavnih vokalno-plesnih uloga povjerili Vandi Winter, Danijeli Pintarić, Luki Nižetiću, Renati Sabljak, Damiru Kedži, Ðaniju Stipaničevu, Mili Elegović i Ervinu Baučiću.

Benny Andersson i Björn Ulvaeus, bivši članovi grupe Abba, zaslužni su za ovoliki uspjeh mjuzikla, filma i same glazbe. Originalni scenarij potpisuje Catherine Johnson, britanska dramaturginja koja je zaslužna i za scenarij filma “Mamma Mia!”.

Radnja filma i mjuzikla podudaraju se i prate djevojku koja uoči vjenčanja počinje potragu želeći otkriti identitet svojega oca što je dovodi do tri muškaraca iz majčine prošlosti. U mjuziklu se izvode najveći svjetski hitovi Abba-e kao što su “Super Trouper”, “Dancing Queen”, “Thank You For The Music”, “The Winner Takes It Al”, “SOS” i drugi.

Mjuzikl “Mamma Mia!” premijerno je izveden 6. travnja 1999. u kazalištu Prince Edward Theatre, a filmska je inačica ostvarena 2008. godine.

Nositelj je licencnih prava za područje bivše države nekad poznati slovenski skijaš Jurij Franko koji je prava za izvedbe ustupio kazalištu Komedija za područje Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine na razdoblje od dvije godine, tako da ćemo u mjuziklu “Mamma Mia!” uživati i naredne dvije sezone i to ne samo u Zagrebu, već i na brojnim gostovanjima koja su u planu.

Odmah nakon premijere u matičnom kazalištu 18. i 19. lipnja, mjuzikl 26. lipnja gostuje na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a zasigurno spektakularno uprizorenje izvedbe jednog mjuzikla, u hrvatskim i svjetskim razmjerima, doživjet će u pulskoj Areni 5. srpnja.

Komedija ovime najavljuje svoju obljetničku sezonu u kojoj će Kazalište proslaviti 65 godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X