ABOP – najbolji izbor za dobar party u gradu

After je bolji od partija je audio-vizualni udar na čula. ABOP nije samo bend, već je to iznimno kvalitetno osmišljen koncept pred kojim je nemoguće biti ravnodušan.

After je bolji od partija (ABOP) u MM centru (Foto: Nino Šolić)

Jednostavnije kazano; teško da nećete plesati, ako se zateknete na nastupu ove neobične umjetničke skupine nastale nakon zajedničke frustracije jednim neimenovanim partyjem kojeg su pohodili njeni članovi.

ABOP čine redom: Erol (bas), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth i gitara), Churend (synth), Darac (miks pult) i I.M. Klif (video art). Stvaraju iznimno dobru techno party atmosferu, ali je izvode uživo, a kad dva bubnjara udaraju tempo na zajedničkom bas bubnju, onda je to jedan sasvim drugačiji osjećaj.

Vizualni dio nastupa poseban je dio priče. Ivan Marušić Klif je poznati zagrebački video umjetnik, a kinetičke video instalacije kojima lucidno upravlja tijekom nastupa na nekoliko uređaja (računajući tu ne samo ruke, već i noge) stvaraju nevjerojatno dobar ugođaj u kojem velika projekcija u potpunosti diše zajedno s glazbom. Pa sad, možda je „After bolji od partija“, ali ABOP je svakako trenutno najjači zagrebački adut za dobar party općenito.

U petak je grupa nastupila u MM centru. Najava koncerta je bila više fokusirana na prenošenje informacije od uha do uha, nego na neku ozbiljniju reklamnu kampanju, a rezultat je da je prostor MM centra u roku od petnaestak minuta bio potpuno ispunjen rasplesanom publikom, a riječ je bila o trećem nastupu grupe u Zagrebu u prilično kratkom vremenskom periodu. Možda je ABOP nastao iz vica, ali riječ je ozbiljnom glazbenom underground projektu koji neće još dugo vremena biti ispod radara većim koncertnim promotorima. To je „prokleto“ zarazan i maštovit bend, koji se s druge strane gledano, drži imperativa ne odstupanja od plesnog ritma.

Iako smo zatrpani snijegom, možda je teško misliti na ljetne festivale, no ABOP se čine kao stvoreni za kasno noćne termine istih. Kako sami članova ABOP-a tvrde: Where Party Ends – After Begins. Teško se ne složiti s tim nakon onoga što su pružili u MM Centru.

Ovo naravno nije plaćeni PR članak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X