ABOP: Puno radimo i vrhunski se zajebavamo

After je bolji od partyja, tj. skraćeno ABOP – organski sastav u elektroničkim vodama već je duže vrijeme plesna koncertna atrakcija u domaćim okvirima. S jednim EP-ijem iza sebe i preporukama koje idu od uha do uha, umjesto klasičnog PR bombardiranja, ovaj bend, koji okuplja instrumentaliste iz grupa Pips, Chips & Videoclips, Mayales, Elemental, Sinestet, Chui i Pridjevi, nakon zagrebačkog koncerta kreće na svoju prvu evropsku turneju, o čemo smo, pored ostalih noviteta, porazgovarali s basistom Erolom Zejnilovićem.

ABOP (Foto: Konrad Lovrenčić)

Za Halloween 31. listopada ste u Vintage Industrial Baru, a nakon toga krećete put Europe. Koji gradovi, kako ste bukirali…? Recite nešto o tome.

Erol Zejnilović: Evo zasad samo osnovni info, idemo na turneju po Europi u drugoj polovici studenog, od gradova tu su Pečuh, Bratislava, Berlin, Bruxelles, Munchen, Limoges, Rouen, Ljubljana… Sve je bukirano uz golemi trud, ali ocijenili smo da je došlo to vrijeme, početkom godine smo odredili kad je tih desetak dana i krenuli u slanje bezbrojnih mailova…

Na koliko općenito problema u komunikaciji nailazite? U smislu, kad netko posluša vaš EP, vjerojatno isprava misli da je riječ o DJ-u, a ne o bendu? Mislim, na strance, ne na domaći teren.

Erol Zejnilović: Zainteresirani booker može vrlo brzo doći do svih podataka o izvođaču koji ga zanimaju, a mi smo ionako zasad ti koji prvi pristupaju prema bookerima u Europi, nadamo se da će se i to promijeniti.

Kako vas prihvaća Regija u vašoj neobičnosti? Koliko tu imate angažmana izvan Hrvatske?

Erol Zejnilović: Dosta smo svirali u Sloveniji, nekoliko puta i u Srbiji, bili smo u Sarajevu i Skoplju. Izvan Hrvatske nema neke velike medijske podrške za ono što radimo, pa se sve zasniva na ostavljanju dobrog dojma na koncertu, nakon čega dolaze ponude za nove koncerte, vrlo jednostavno.

U elektronskim vodama za proboj obižno ključne uloge imaju i specijalizirane kompilacije, imate li tu neke planove ili jeste li možda dobili ponudu za uvrštavanje ABOP-a ne neku od njih?

Erol Zejnilović:  To je nešto za što se tek trebamo izboriti, nije lako upasti na dobru kompilaciju. Nadamo se da će neka nova pjesma dobiti tu priliku.

ABOP u Tvornici kulture
ABOP u Tvornici kulture

Vratio bih se malo na vaš debitantski EP. Koliko vam je bila bitna suradnja s producentom Petrom Dundovom, u smislu da vam je dao više naglaska na elektronski zvuk, a manje na organski zvuk benda?

Erol Zejnilović:  Željeli smo svakako da EP nekako prođe kroz njegove ruke, i definitivno nam je izvukao dodatnu vrijednost iz snimke, jako smo zadovoljni.

Razmišljate li još jednom s njim ponoviti suradnju?

Erol Zejnilović: Rekao nam je da se javimo kad budemo radili nešto novo, svakako ćemo jedan dan naletjeti do njega.

Također, imate li u planu nov EP, ili možda čak dugosvirajući materijal?

Erol Zejnilović: Definitivno spremamo novo izdanje, zasad još radimo na pjesmama, snimit ćemo sve što imamo pa ćemo odlučit što ćemo s tim. Svakako počinjemo snimati još ove godine.

ABOP u Hali Metelkova u Ljubljani
ABOP u Hali Metelkova u Ljubljani

Koliko općenito imate vremena za ABOP kao side project, obzirom na vaše matične sastave?

Erol Zejnilović:  Više se ni ne govori o side i main projektima, imam osjećaj da je sve to jedna skupina ljudi koja stvara raznu glazbu u raznim kombinacijama, ima vremena za sve, puno radimo i vrhunski se zajebavamo.

Imate li u planu opet uvesti segment VJ-inga na vaše nastupe?

Erol Zejnilović: Trenutno smo u stalnoj kombinaciji sa Andrijom Santrom, koji je naš lightman, s njim planiramo bad ass motherfucker lightshow kakav još nije viđen na ovim prostorima. VJ kombinacije smo zasad ostavili sa strane, ali vidjet ćemo što će vrijeme donijet.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X