Adaptacija albuma ‘Illinoise’ Sufjana Stevensa stiže na Broadway

Hibridni plesni mjuzikl kreće s prikazivanjem u dvorani St. James Theatre u travnju.

Sufjan Stevens “Illinoise”

Glazbena kazališna adaptacija omiljenog albuma “Illinoise” Sufjana Stevensa iz 2005. stiže na Broadway. Istoimena hibridna plesno-glazbena produkcija počinje s prikazivanjem u srijedu 24. travnja u St. James Theatre u New Yorku, s predstavama koje traju do subote, 10. kolovoza.

Adaptacija poznatog albuma sadrži glazbu i tekstove koje je napisao Stevens, koreografiju Justina Pecka (koji je također koreografirao “West Side Story” Stevena Spielberga) i priču koju su napisali Peck i dobitnica Pulitzerove nagrade Jackie Sibblies Drury. Produkcija je imala prvu premijeru prošlog ljeta u Fisher centru Bard Collegea u Annandale-on-Hudsonu, New York, a kasnije je postavljena u Park Avenue Armory i Chicago Shakespeare Theatre.

“llinoise” je najavljen kao “priča o odrastanju koja vodi publiku na putovanje američkim srcem – od pripovijedanja uz logorsku vatru do rubova kozmosa – sve ispričano kroz jedinstvenu mješavinu glazbe, plesa i kazališta.” Produkcija sadrži nove aranžmane cijelog albuma, kao i “impresionističku koreografiju” i “priče usredotočene na samoistraživanje i zajednicu”.

Stevens je objavio svoj posljednji album, “Javelin”, u listopadu prošle godine, netom nakon što je otkrio da mu je dijagnosticiran autoimuni poremećaj Guillain-Barreov sindrom te da se oporavlja na fizikalnoj terapiji kako bi “ponovno naučio hodati”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X