Agencija grupe Guns N’ Roses optužila BBC za loš zvuk TV prijenosa koncerta s Glastonburyja

Za neke obožavatelje koji su gledali nastup kod kuće, prijenos je bio prepun tehničkih problema, posebno u vezi s vokalom pjevača Axla Rosea.

Guns N’ Roses snimljeni na London Stadiumu 2017. (Foto: Wikipedia / Wikimedia)

Rock ikone nastupile su kao headlineri u subotu 24. lipnja i izveli golemu set-listu od 24 pjesme, a tijekom nastupa im se pridružio i Dave Grohl iz Foo Fightersa. Za fanove Guns N’ Rosesa to je bio ključni nastup grupe obzirom da godinama nisu imali tako bogatu koncertnu set-listu presjeka karijere.

Nastup je prenosio BBC, a sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, mnogi gledatelji su se požalili na kvalitetu zvuka tijekom cijelog nastupa, koji je navodno bio popraćen oscilacijama kvalitete vokala Axl Rosea tijekom izvedbe. Problem je tako detektiran u TV prijenosu, s obzirom da publika na Glasonburyju nije imala isti problem.

Sada je glasnogovornik agencije koja predstavlja Guns N’ Roses prebacio krivicu na BBC i izjavio da problemi sa zvukom nisu uzrokovani od strane benda.

“Axl je bio u vrhunskoj formi. Proučili smo situaciju i čini se da je emitiranje imalo problema pri reprodukciji na određenim televizorima poput UHD-a”, stoji u izjavi, koju je prenio Wales Online. U nastavku je navedeno: “To je bila nesretna okolnost da zvuk koji se reproducirao putem tih televizora zvuči tako loše; međutim, to nije bila krivica benda, već BBC-ja.”

Uz sve i dalje se vode debate britanskih medija oko tog nastupa. Naime, u javnosti se priča da je to bila kruna ovogodišnjeg Glastonburyja, ali znamo da britanski mediji ne vole kad pažnja Glastonburyja ide na mlin stranih tj. američkih izvođača. NME je tako “u rukavicama” ustvrdio da su Guns N’ Roses imali “solidan nastup, ali pred krivom publikom” (najboljima su proglasili Eltona Johna, Arctic Monkeys i Ricka Astleya), dok je Independent išao najdalje u negativnoj kritici proglasivši nastup Guns N’ Roses najgorim u povijesti tog festivala koji se održava na Worthy farmi, da bi u svom posljednjem javljanju u nebesa uzdignuo nastup pjevačice Lizzo i javno se zapitao zašto ona nije bila ovogodišnji headliner.

Saznajte više:

Nastup Guns N’ Roses na Glastonburyju podijelio kritiku i medije

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X