‘AJMO!’ – novi projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska u vrijednosti od 100.000 eura

‘AJMO!’ je novi projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) koji će s 10.000 eura potpomognuti 10 izvođača ili organizatora za organizaciju koncerata izvan velikih gradova.

(Foto: Valerio Baranović)

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), koji se bavi sufinanciranjem bendova i glazbenih profesionalaca u inozemstvu, međunarodnim suradnjama s europskim glazbenim sektorom i drugim uredima za izvoz glazbe te showcase festivalom i glazbenom konferencijom u Šibeniku SHIP, pokreće i poticanje koncertne aktivnosti u Hrvatskoj izvan najvećih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek) te intenzivno radi na pripremi i promociji natječaja putem kojeg će dodijeliti deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Hrvatske.

Navodi se da je “AJMO!” je pilot projekt, rezultat višemjesečne suradnje i planiranja s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Naime, zajednički je uočen manjak koncertne aktivnosti izvan najvećih gradova koji onemogućava razvoj glazbene scene i čini društveni i kulturni život u mnogim sredinama siromašnim i nepoticajnim. Pozitivni ishodi ovog projekta mogli bi omogućiti nastanak trajnije politike podrške koncertnim promotorima i stvaranje svojevrsne organizacijske mreže, nalik Kino mreži na području audiovizualne umjetnosti.

“Da bismo imali što pokazati u inozemstvu, moramo ojačati domaću koncertnu
infrastrukturu, kako fizičku tako i organizacijsku. Želimo potaknuti i sufinancirati
organizatore, zainteresirati gradove, općine i županije kao nužno potrebne partnere. Glazbenici, javni djelatnici, koncertni promotori, svi trebaju jedni druge. Ovaj pilot projekt je početak rada na njihovom međusobnom umrežavanju”, riječi su Dražena Baljka, suosnivača Ureda za izvoz glazbe i predsjednika Hrvatske glazbene unije.

Nadalje se navodi: “Natječaj “AJMO!” je namijenjen svim organizatorima koncerata, bez obzira na njihov formalno pravni status, što uključuje javne ustanove, udruge, trgovačka društva, samostalne umjetnike i obrte. Kriteriji natječaja u središte pažnje stavljaju ambiciju i kvalitetan plan, prethodno iskustvo, poticanje lokalne zajednice i lokalne publike. U samom natječaju bit će ponuđeni glazbeni izvođači koji su već iskazali interes da budu dijelom ovog projekta, što će olakšati posao potencijalnim prijaviteljima.”

Javno objavljivanje natječaja planirano je za sredinu lipnja ove godine, a bit će otvoren mjesec dana. Nezavisno povjerenstvo ocijenit će pristigle prijave do kraja kolovoza, a javna objava i promocija rezultata natječaja upriličit će se u sklopu ovogodišnjeg SHIP festivala. Koncerti čija organizacija bude sufinancirana putem “AJMO!” projekta biti će održani u razdoblju između 1. listopada 2024. i 1. ožujka 2025. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X