Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert Akue Naru u Vintageu

Ove subote u Savskoj.

Akua Naru

U subotu 6. travnja 2024. u Vintage Industrial stiže Akua Naru; hip hop umjetnica, producentica, aktivistica i znanstvenica čiji je rad usmjeren na zagovaranje socijalne pravde i izgradnju zajednice. Njezina glazba, duboko nijansirana, poetična i mudra, teoretizira iskustva crnkinja kroz melodije i rime glazbenog spektra od jazza do soula.

Portal Ravno do dna dijeli 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove revolucionarni arhiv za žene hip hopa koji je pokrenula Akua Naru? glasio je theKEEPERS, a dobitnici su Tina Čatlaić i Mate Ćurić.

Ovom prigodom Akua Naru se udružila s duom The Ruff Pack iz Brooklyna (Matthias Loescher, Stephan Kondert) u projektu “The Black Magnificent”, s kojima piše političku i poetsku liriku od hip hopa preko soula do trapa i jazza.

Suosnivačica je produkcijske/menadžerske tvrtke The Urban Era i do danas je izdala četiri albuma: “…the journey aflame (2011.)”, “Live & Aflame Sessions (2012.)”, “The Miner’s Canary (2015.)” i “The Blackest Joy” (2018.)

Surađivala je s Tonyjem Allenom, Ericom Benétom, Angelique Kidjo, Tuneyards, Questloveom, Georgiom Anne Muldrow, Christianom Scottom, Rahom Diggom, Mulatuom Astatkeom, Bernardom Purdiejem, Codyjem ChesnuTTom

Akua je sa svojim šesteročlanim bendom održala stotine koncerata u više od pedeset zemalja na pet kontinenata. Bila je pozvana predavačica na Harvardu, Oxfordu, Cornellu, Princetonu, Brownu, Fordhamu, Sveučilištu u Kölnu (Njemačka), Ahfad Sveučilištu za žene (Sudan) i Pivot Point Collegeu (Kina), među bezbrojnim drugima.

U svom radu na socijalnoj pravdi, Akua je surađivala s nizom pojedinaca i organizacija širom svijeta kako bi potaknula promjene. Osnivačica je theKEEPERS kolektiva i izumiteljica theKEEPERS revolucionarnog arhiva za žene hip hopa.

Vrata 20:30 | Koncert 21:00
ULAZNICE: 18,00 € / 22,00 € | VIB & Grif bar (Savska 160) // Dirty Old Shop (Tratinska 34)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X