‘Akustika’ na Hoomstock dovodi NLV, Tús Nua, Mary May i J.R. Augusta

Akustika je mazila bubnjiće služatelja ištekanim svirkama i na mnogim festivalima, pa čak i na medvedgradskoj kuli, a ove godine Hoomstock joj pruža ljetnu rezidenciju u hladovini parka, a publika će pod i stepenice glazbene knjižare zamijeniti humskom travom i klupicama.

  • 3
    Shares
NLV, Tús Nua, Mary May i J.R. August akustično na ovogodišnjem Hoomstoku

Već osam godina utorci su u zagrebačkoj knjižari Rockmark rezervirani za odličnu novu glazbu – u preko 200 izdanja program Akustika do sada je ugostio više od 150 glazbenih imena. Za neka su mnogi tada čuli prvi puta, a na neke Akustike dolazilo se s guštom znajući da nas čeka vrhunska svirka.

Akustika je mazila bubnjiće služatelja ištekanim svirkama i na mnogim festivalima, pa čak i na medvedgradskoj kuli, a ove godine Hoomstock joj pruža ljetnu rezidenciju u hladovini parka, a publika će pod i stepenice glazbene knjižare zamijeniti humskom travom i klupicama. Festivalska atmosfera dopušta i ponešto više opuštenosti, pa će Akustika na Hoomstocku biti glasnija nego u Rockmarku, ali će sa sobom ponijeti zaraznu obiteljsku atmosferu.

Dosadašnji park stage ove godine nosi naziv Akustika stage, a na njemu će se u dva dana festivala predstaviti četiri zanimljiva imena – u petak, 24. kolovoza, Akustika stage ugostit će iznimno talentiranu kantautoricu Mary May koja je svojim prvim singlom “Softest Tune” osvojila uši i srca kritike i publike, a upravo  je publiku počastila i s dvije nove pjesme – “Somewhere Else” i “Let Me Work”. Istoga dana na Akustika stage (ponovno) će stati i Tús Nua, bend koji je svojim prvijencem “Horizons” skočio direktno u sam vrh alternativnih godišnjih lista albuma, a sada polako osvaja i pozornice.

Drugog dana festivala, 25. kolovoza, na Akustika stageu nastupit će zabočki kantautor zanimljivog izričaja J.R. August koji pod krošnje parka dolazi sa svojim (reduciranim) zborom izvesti priče s hvaljenih EP-jeva “33”, “Tales From the Forest”, “Tea Party With Mr. Death” i “Change of Seasons”. Posljednji će na Akustika stage stupiti pulski trojac NLV podebljan bendom koji dolaze na krilima vrhunskog prvijenca “NLV” i nekih starijih uradaka kojima su kroz godine učvrstili svoju poziciju na indie-folk sceni.

Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u sustavu Entrio, kao i na službenim prodajnim mjestima:

Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb)
Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb)
Hostel Barrock (Magistratska 36, Krapina)
Pivnica Cantine (Klenovec Humski 86)
Krčma Polanović w/ Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok)

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X