‘Akustika’ na Hoomstock dovodi NLV, Tús Nua, Mary May i J.R. Augusta

Akustika je mazila bubnjiće služatelja ištekanim svirkama i na mnogim festivalima, pa čak i na medvedgradskoj kuli, a ove godine Hoomstock joj pruža ljetnu rezidenciju u hladovini parka, a publika će pod i stepenice glazbene knjižare zamijeniti humskom travom i klupicama.

NLV, Tús Nua, Mary May i J.R. August akustično na ovogodišnjem Hoomstoku

Već osam godina utorci su u zagrebačkoj knjižari Rockmark rezervirani za odličnu novu glazbu – u preko 200 izdanja program Akustika do sada je ugostio više od 150 glazbenih imena. Za neka su mnogi tada čuli prvi puta, a na neke Akustike dolazilo se s guštom znajući da nas čeka vrhunska svirka.

Akustika je mazila bubnjiće služatelja ištekanim svirkama i na mnogim festivalima, pa čak i na medvedgradskoj kuli, a ove godine Hoomstock joj pruža ljetnu rezidenciju u hladovini parka, a publika će pod i stepenice glazbene knjižare zamijeniti humskom travom i klupicama. Festivalska atmosfera dopušta i ponešto više opuštenosti, pa će Akustika na Hoomstocku biti glasnija nego u Rockmarku, ali će sa sobom ponijeti zaraznu obiteljsku atmosferu.

Dosadašnji park stage ove godine nosi naziv Akustika stage, a na njemu će se u dva dana festivala predstaviti četiri zanimljiva imena – u petak, 24. kolovoza, Akustika stage ugostit će iznimno talentiranu kantautoricu Mary May koja je svojim prvim singlom “Softest Tune” osvojila uši i srca kritike i publike, a upravo  je publiku počastila i s dvije nove pjesme – “Somewhere Else” i “Let Me Work”. Istoga dana na Akustika stage (ponovno) će stati i Tús Nua, bend koji je svojim prvijencem “Horizons” skočio direktno u sam vrh alternativnih godišnjih lista albuma, a sada polako osvaja i pozornice.

Drugog dana festivala, 25. kolovoza, na Akustika stageu nastupit će zabočki kantautor zanimljivog izričaja J.R. August koji pod krošnje parka dolazi sa svojim (reduciranim) zborom izvesti priče s hvaljenih EP-jeva “33”, “Tales From the Forest”, “Tea Party With Mr. Death” i “Change of Seasons”. Posljednji će na Akustika stage stupiti pulski trojac NLV podebljan bendom koji dolaze na krilima vrhunskog prvijenca “NLV” i nekih starijih uradaka kojima su kroz godine učvrstili svoju poziciju na indie-folk sceni.

Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u sustavu Entrio, kao i na službenim prodajnim mjestima:

Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb)
Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb)
Hostel Barrock (Magistratska 36, Krapina)
Pivnica Cantine (Klenovec Humski 86)
Krčma Polanović w/ Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X