Album ‘Vestiges & Claws’ Joséa Gonzáleza dobio nagradu IMPALA

Ovogodišnju nagradu europskih nezavisnih izdavača koja se dodjeljuje petu godinu za redom dobio je album ‘Vestiges & Claws’ kojeg potpisuje švedski glazbenik José González.

José González 'Vestiges & Claws'
José González ‘Vestiges & Claws’

Gonzálezov album “Vestiges & Claws” ujedno je bio proglašen najboljim stranim albumom prošle 2015. godine i u godišnjoj listi našeg portala, a loša vijest je da je nagrada izmaknula našoj Lovely Quinces tj. Dunji Ercegović koja je ušla u drugi, uži, krug izbora EP-ijem “Meet Me In Moscow (Part One)”.

Iza imena Impala krije se udruženje europskih nezavisnih izdavača osnovano 2000. godine koje broji više od četiri tisuće članova. Svake godine dodjeljuju nagradu za europsko nezavisno izdanje godine koja je pandan američkoj nagradi Mercury te potiče glazbeni talent i različitost izdanja europskih nezavisnih diskografa. Nezavisni diskograf svaki je diskograf u kojem četiri velika diskografa, tzv. ‘major labels’ (Warner Music Group, EMI, Sony Music i Universal Music Group) nemaju većinskog udjela, bilo izravno ili neizravno.

José González u Laubi (Foto: Tomislav Sporiš)
José González u Laubi (Foto: Tomislav Sporiš)

S ovih područja Dubioza kolektiv bila je dva puta nominirana za nagradu, a uz njih među nominiranima pored Lovely Quinces, bili su The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić. Dobitnici nagrade za europski nezavisni album godine bili su Adele sa “21”, The xx i album “Coexist”, Caribou s albumom “Our Love”, Efterklang s albumom “Magic Chairs” te Guadalupe Plata s istoimenim albumom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X