Alec Baldwin optužen za ubojstvo iz nehata

U listopadu 2021. Baldwin je na setu fima ‘Rust’ pucao iz rekvizita koji je ubio snimateljicu Halynu Hutchins.

Alec Baldwin (foto: Wikipedia)

Alec Baldwin bit će optužen za ubojstvo iz nehata snimateljice Halyne Hutchins u listopadu 2021. godine.

“Nakon temeljitog pregleda dokaza i zakona države New Mexico, utvrdila sam da postoji dovoljno dokaza za podizanje kaznene prijave protiv Aleca Baldwina i ostalih članova filmske ekipe ‘Rusta'”, izjavila je okružna tužiteljica New Mexica Mary Carmack-Altwies, objavio je u četvrtak Deadline. “Nitko nije iznad zakona i svi zaslužuju pravdu.”

I oružarica Hannah Gutierrez-Reed optužena je zajedno s Baldwinom za ubojstvo iz nehata. Dave Halls, prvi pomoćnik redatelja filma koji je Baldwinu predao napunjeni pištolj nakon što ga je proglasio sigurnim, pristao je priznati krivnju za nemarno korištenje smrtonosnog oružja.

Dana 21. listopada 2021. Baldwin je vježbao potezanje staromodnog revolvera na setu vesterna “Rust” u blizini Santa Fea u Novom Meksiku. Pištolj je opalio, pogodivši Hutchins u trbuh i redatelja Joela Souzu u rame; Hutchins je preminula nakon što je prevezena u bolnicu.

Baldwin je u intervjuu s ABC-jevim Georgeom Stephanopoulosom u prosincu 2021. tvrdio da mu je rečeno da je pištolj prazan. Prisjetio se da mu je Hutchins naložila da uperi pištolj prema njoj, a nakon što ju je pitao može li ga napeti, rekla je da može: “Pustim čekić i pištolj opali”, rekao je Baldwin. “Nisam povukao obarač.” Suprotno tome, izvješće FBI-a utvrdilo je da pištolj, Pietta Colt .45, “nije mogao opaliti bez povlačenja obarača.”

Oružarka Hannah Gutierrez-Reed, koja je punila pištolj, i pomoćnik redatelja Dave Halls, koji ga je predao Baldwinu, oboje su tvrdili da nisu bili svjesni da je u pištolju bio bojevi metak u trenutku pucnjave. Ali i Gutierrez-Reed i Halls imaju povijest zabrinjavajućih sigurnosnih nezgoda, a članovi snimateljske ekipe “Rusta” čak su organizirali prosvjed protiv nesigurnih uvjeta rada samo nekoliko sati prije snimanja.

Obitelj žirtve je u veljači 2022. podnijela tužbu protiv Baldwina zbog nezakonite smrti, ali je na kraju postignuta nagodba. Zatim je prošlog studenog Baldwin podnio novu tužbu optužujući nekoliko članova ekipe filma za nemar: Gutierrez-Reeda, Davea Hallsa, Sarah Zachry i dobavljača oružja i streljiva Setha Kenneyja.

Unatoč pravnim problemima, nastavak produkcije filma “Rust” očekuje se ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X