Alen Vitasović prigodno objavljuje odu svim zatvorenim birtijama

Novi singl ‘Oštarije su mi zaprli’ donosi suradnju Alena Vitasovića, Marca Grabbera i Ivana Arnolda

Alen Vitasović ‘Oštarije su mi zaprli’

Alen Vitasović, legendarni Istrijan i popularni pjevač, objavljuje novi singl za Dancing Bear u suradnji s Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom.

Istarski trio zajedničkim snagama izbacuje pjesmu “Oštarije su mi zaprli”, prigodnu pjesmu za novonastalo stanje u državi te svojevrsnu odu zatvorenim birtijama, to jest “oštarijama”.

Oda “oštarijama” ne opisuje samo gubitak najdražeg mjesta socijalizacije u Hrvata, već opisuje i gubitak mjesta odakle je dolazila većina zarade mnogih glazbenika koja im je osiguravala egzistenciju. Shodno tome, “Oštarije su mi zaprli” ne odnosi se samo na druženja u kafićima, nego i na krizu kroz koju prolaze svi akteri glazbene scene te zabavnog biznisa koji su gotovo pa izbrisani iz liste javnih poslova.

Kao inspiracija za novu pjesmu poslužio je Alenov YouTube video u kojem se osvrće na situaciju iz prvog hrvatskog lockdowna, kada Alen nije imao gdje popiti jutarnju bevandu.

Tekst za pjesmu “Oštarije su mi zaprli” potpisuju Vitasović, Grabber i Arnold, dok iza glazbe stoje Grabber i Arnold. Na novom singlu gostuje i poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche, Magnifico…) te maestro Krešimir Tomec (Cubismo, Vještice…) na basu i mandolinama. Pjesma je snimljena u Orbanićima, a miksana i masterirana u Ljubljani.

Spot za pjesmu napravljen je po istinitoj priči. Alen je u jednom trenutku za vrijeme prvog lockdowna nervozno krenuo do obližnjeg sela u nadi da kafići nisu zatvoreni, no ipak je naišao na zatvorena vrata. U spotu gostuje HRT-ov voditelj Branko Uvodić koji je zaslužan za uvod u spot ili, u ovom slučaju, uvodić u spot. Spot je snimljen na potezu između istarskih sela Orbanići i Juršići, a snimila ga je NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X