Aljoša Šerić: Na Pavel gledam kao na bend

Frontmen ugašenog zagrebačkog benda Ramirez nipošto se nije povukao iz glazbe, Pavel je već spreman.

  •  
  •  
Aljoša Šerić (Foto: Nino Šolić)

Ramirez je bio bend podijeljenih kriterija i po pitanju publike i kritike. Dok ih jedni nisu mogli smisliti, za druge je to bio lijepi izdanak urbanog zvuka sa snažnom romantičarskom crtom. Bend je svoju karijeru službeno završio krajem prošle godine posljednjim koncertom u Tvornici kulture, no njen najistureniji član, pjevač Aljoša Šerić nastavio je s radom na svom projektu Pavel kojim je debitirao 2007. godine. Postprodukcija drugog dugosvirajućeg uratka je gotova, a s Aljošom smo ‘pretresli’ planove za budućnost.

Što možeš reći o tvrdnji: Tamo gdje završava Ramirez, počinje Pavel?

Aljoša Šerić: Dogodilo se da sam nakon izlaska zadnjeg albuma Ramireza, samo nastavio s radom u Pavelu, utoliko tvrdnja drži vodu. U Pavelu ne brinem o stilu muzike, konceptu ili ideologiji nekog žanra, ako mi se sviđa pjesma radim je. Ovaj put sam htio gudački kvartet i dječji zbor, na idućem albumu ću možda htjeti više električnih gitara i harfu.

Pavel je s prvim albumom bio „bijeg“ od Ramireza, sad se čini da je prerastao u tvoj glavni glazbeni izričaj. Jesi li još od izdavanja prvog albuma osjećao u sebi tako nešto ili je ova situacija i za tebe svojevrsno iznenađenje?

Aljoša Šerić: Uvijek sam znao da se rock glazbom neću baviti i u šezdesetpetoj, cupkanje po pozornici u crnim uskim majicama i škembom me ne zanima, a glazbu kakvu pišem u Pavelu mogu izvoditi i ležerno ugojen i star, ćelav već jesam.

Aljoša Šerić (Foto: Nino Šolić)

Razlikuje li se drugi album od prvijenca po pristupu ili stilu?

Aljoša Šerić: Bogatiji je aranžmanski, ima čak i par pjesama koje nisu ljubavne, dulje je sniman, radili smo u pravom studiju, za razliku od prvog koji je čitav snimljen u mojoj vikendici, međutim definitivno se čuje da se radi o istom autoru i skoro istim svircima.

Album je snimljen, no ne misliš ga odmah objavljivati, već imaš novu „singl politiku“, možeš li je malo pojasniti?

Aljoša Šerić: Vremena singlica su se vratila kao u pedesetima, uloga radijskih glazbenih urednika i DJ-a je opet izuzetno važna, album većina publike više i ne percipira, na kraju krajeva ljudi čak i manje skidaju pjesme, sve je dostupno na youtubeu i to u relativno pristojnoj kvaliteti. Uspjeh se mjeri brojem vrćenja pojedine pjesme i treba se tome prilagoditi. S druge strane, ja ću dovijeka biti albumski tip, ovih 12 pjesama trebaju i moraju završiti na jednom mjestu, objedinjene, zaokružene, predstavljaju presjek jednog mog životnog perioda i u dnevničkom smislu zahtjevaju plasman i prezentaciju kao zbroj. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X