Amerikanci sve rjeđe odlaze u kino

Američki Box Office trpi najniži prihod u posljednje tri godine unatoč ofenzivi romantičnih komedija sa zvjezdanim imenima u predblagdansko vrijeme.

Je li u pitanju sumrak Hollywooda kakvog poznajemo?

Primjerice Film u kojem glavne uloge tumače Robert De Niro, Sarah Jessica Parker, Halle Berry i Ashton Kutcher zasjeo na prvo mjesto gledanosti ovog vikenda sa svega 13,7 milijuna dolara zarade. Drugopozicionirani „The Sitter“ Jonaha Hilla debitirao je s 10 milijuna dolara.

Slab vikend ostavio je tako blagajnu američkih kinematografa praznijom za 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. „Nevjerojatno je koliko je loša situacija“, izjavio je Paul Dergarabedian, analitičar Hollywood.com-a dodavši kako su posljednja dva vikenda najgori u cijeloj 2011. godini.

Posjetitelji kina potrošili su ukupno 77.4 milijuna dolara na kino ulaznice ovog vikenda, što je priličan pad u odnosu i na prošli vikend kad su potrošili 81 milijun. U korist ne idu ni filmske kritike predstojećih „hitova“. Sequel prošlogodišnjeg hita „Valentine’s Day“ već sad je okarakteriziran „dosadnijim od života“ piše BBC, a čak i četvrti nastavak „Sumrak sage“ opasno podbacuje. Do sada je zaradio oko 260 milijuna dolara. Bolje ne prolazi ni Disneyev hit „The Muppets“ koji je ovaj vikend bio na četvrtom mjestu američkog Box Officea.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X