Ana & The Changes objavili ‘Susret’, prvi uradak na materinjem jeziku

Nakon višegodišnjeg autorskog rada i stvaralaštva na engleskom, Ana Ćurčin & The Changes objavili su prvi EP na srpskom jeziku pod nazivom ‘Susret’, koji je od 15. ožujka dostupan na svim digitalnim platformama, Bandcampu i YouTubeu.

Ana Ćurčin (Foto Danilo Mijatović)

Na albumu se pored tri nove pjesme – „Zla”, „Dosta” i „Susret” nalaze i dvije verzije pjesme „Tu” za koju su Ana & The Changes 2021. godine dobili nagradu stručnog žirija Zadužbine Milan Mladenović za najbolju pjesmu u regiji.

Prvi singl, koji je ovjekovečen spotom, je pjesma „Zla” za koju je video režirao Rastko Ilić, a pjesma je nastala po stihovima Milene Marković, dok su članovi grupe Bohemija bili gosti u pjesmi „Susret”.

Ana & The Changes ‘Susret’

“Pesmama pristupam kao odrazima određenog trenutka i stanja koji je zaključan u njima, poput fotografije. Za neke je bilo potrebno duže vreme da se formiraju, transformišu i zaokruže, dok su druge odmah dobile konačni zvuk. Tako je gitarska tema na pesmi “Dosta” nastala još pre nekoliko godina kada smo puno putovali kao bend – ali inicijalni tekst na engleskom nije opstao, pa se pesma transformisala u optimistični raskid okružen gitarama.” kaže Ana Ćurčin i dodaje: “S druge strane, pesma “Susret” je nastala za par dana i to u vreme dok sam slušala album “Putujemo” grupe Bohemija ipoželela sam da u mojoj pesmi postoji i susret glasova, pa smo je uradili i otpevali zajedno. Dimitrije Mandić napravio je i nežni violinski outro, a gost je bio i Miladin Stojković na kontrabasu. “Zla” je nastala po stihovima Milene Marković i sazrevala je baš polako i u prvo vreme sam je pevala bez ikakvog aranžmana. Sve pesme dobile su zaokružen zvuk zahvaljujući Goranu Antoviću, čije klavijature ujedinjuju sve, a zatim i kroz rad u studiju i kroz miks Goran uvek podigne moje ideje na jedan novi nivo. Talenat i muzikalnost Andreja Mladenovića učinili su da pesme “Dosta” i “Zla” dobiju organski gruv, a Ana Protulipac je na basu pružila podršku, ali i na bek vokalima u pesmi “Dosta” dala jednu potpuno drugačiju perspektivu. Počelo je sa “Tu” i čežnjom, pa se ovaj mali album i završava intepretacijom te pesme i remiksom hrvatskog producenta Marca Grabbera, koji je zadržao emociju pesme, ali je napravio i bitan odmak od originala”, sumira rad na “Susretu” Ana Ćurčin.

Ana & The Changes (Foto: Danilo Mijatović)

Tijekom 2023. godine Ana je bila specijalna gošća na video radu, umjetničkoj instalaciji i pjesmi “Don’t Be Fake” autora Igora Simića, a završila je i album sa Markom Nastićem koji će uskoro biti objavljen. Pored toga, gejmeri će uskoro moći čuti cijeli jedan album pjesama na engleskom jeziku koje je Ana napravila zajedno sa Igorom i Šejnom Berijem za nove igre u produkciji Demagog studija.

Promocija novih pjesama i albuma “Susret” zakazana je za 6. travnja, kada će u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda Ana & The Changes održati zajednički koncert sa grupom Ljubičice, koja promovira album “Dok čekamo pad”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X