Anđelko Šipuš: Nemam apsolutno nikakvu namjeru iseliti iz Boogalooa

Nakon objave rezultata javnog natječaja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb za davanje u zakup prostora zagrebačkog kluba Boogaloo, a na kojem je prihvaćena ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o., na svom Facebook profilu se oglasio Anđelko Šipuš, iz redova drugog ponuđača (REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture ‘Glazbena kuća’), ujedno još uvijek u prostoru Boogalooa.

Anđelko Šipuš (Foto: Facebook) i Klub Boogaloo (Foto: Boogaloozagreb.com)

“Nemam apsolutno nikakvu namjeru iseliti iz prostora”, napisao je Anđelko Šipuš na svom Facebook profilu i dodao: “Rok žalbe je 8 dana, koju ćemo jako profesionalno sastaviti jer ovo sve nema veze sa zdravim mozgom, te se neću predati i boriti ću se do zadnjeg momenta svim svojim snagama – dok se pravda ne istjera.”

Podsjećamo da je zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o. za mjesečnu zakupninu iznosila 16.069,69 eura (plus PDV), dok su REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture „Glazbena kuća“ ponudili 7.007,00 eura (plus PDV). Uz to zajednički ponuditelj REGA DARKO j.d.o.o. i Glazbena kuća pozvao se na pravo prednosti sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, no to pravo je iz Pučkog otvorenog sveučilišta Zagreb proglašeno neprimjenjivim u ovom slučaju. Shodno tome na prijedlog Povjerenstva za davanje u zakup poslovnog prostora prihvaćena je najpovoljnija pristigla ponuda, a to je zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i ElektroStudent d.o.o. iz Zagreba za obavljanje djelatnosti kulturno umjetničkih programa s pratećom ugostiteljskom djelatnošću, te je najavljeno da se ugovor se sklapa na razdoblje od dvije godine.

Šipuš je u svom dužem obrazlaganju na Facebooku, potkrijepljenim i dokaznim screenshotovima online komunikacije, naveo da se već od lipnja 2023. godine KSET po političkom pitanju silom želi ubaciti u prostor Boogalooa: “Sredinom lipnja dobivam telefonski poziv za sastanak, nalazim se sa mladim gospodinom i već mi je u startu bila sumnjiva priča da oni zbog KSET-a pitaju za minimalne tehničke uvjete, ali hajde, mislim si, ako mogu pomoći ljudima, zašto ne.”

Šipuš nadalje piše: “Nakon što smo 15.9.2023. dobili obavijest da moramo napustiti objekt i dobili direktivu od članice upravnog vijeća da neprofitna udruga ulazi unutra i da oni već imaju zainteresirane kandidate, gdje navode da tek ako oni (čitaj KSET) ne zadovolje kriterije natječaja, biti će raspisan natječaj – što je u kontradiktornosti sa zakonom i natječaj po zakonu mora biti raspisan, te odjednom se mijenja ploča da neprofitne udruge mogu aplicirati i javno se obznanjuje da ćemo se i mi moći aplicirati.”

Kad je natječaj raspisan 15. prosinca 2023. godine, po Šipuševim riječima su on i njegov poslovni partner odlučili zajedno aplicirati obzirom da su zaključili da Grad Zagreb prvenstveno treba njih, jer kako taksativno navodi, oni su u posjedu prostora, njihova je kompletna oprema u vrijednosti u visini 300.000 eura (koliko su uložili u proteklih osam godina), kao i strujni ormari, šankovi, ventilacija, klime, sound, light, pozornica, DJ booth, separei, stolice za kafiće, itd.

“Odmah ih obavještavam i da je klub Boogaloo spomenik kulture nulte kategorije i da svaku aktivnost i preinaku u klubu mora raditi osoba ovlaštena za aktivnost na povijesnim spomenicima, pa meni još uvijek nije jasno ako ja krenem čupat strujne ormare, skinem kompletnu ventilaciju, počupam pločice sa podova, skinem sve klime i stvari po zidovima, maknem sve separee i stolove, prepilim pozornicu i maknem svaku stvar koju sam godinama investirao u klub, po kojoj teoriji itko u ovoj državi može to vratiti u funkcionalno stanje, a pogotovo u roku manjem od godine dana, a natječaj je na dvije godine”, piše Šipuš, dodajući da mu je neimenovani promotor koji povremeno organizira koncerte u Boogaloou nedavno rekao “da se sve namješta KSET-u i da se njima prilagođava natječaj”.

O tome piše u nastavku teško optužujući Povjerenstva za davanje u zakup poslovnog prostora: “Otvaranje kuverti i ponuda bilo je 19.1.2024. u prostorijama POU. Kao šta se i predviđalo, na natječaju smo sudjelovali mi koji smo dogovorili suradnju sa GLAZBENOM KUĆOM koja je udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture, te su najpoznatiji glazbeni brand sa glazbenom radionicom, tečajevima i prostorima za probe te smo im predali program sa dokumentacijom sa skoro 200 stranica, gdje su iz kuverte od KSET-a ispala 35 neuvezena lista, a od tih 35 listova, 25 je bila dokumentacija sa protokolom, znači predali su program na 10 stranica, a mi sastavili program sa preko 200 stranica. Nigdje na natječaju nije bilo navedeno da je u prostoru netko drugi, te da je sva oprema u našem vlasništvu, na temelju kojeg imamo pravo rušiti natječaj, a da ne pričam da nije bilo navedeno ni naše osmogodišnje ulaganje niti smo imali bilo kakvu povlasticu što smo dugo godina održavali prostor.”

Šipuš nadalje navodi da je najveći šok doživio potom kad je vidio predloženi mjesečni iznos konkurentskog predlagača. Napisao je da Udruga KSET ima veće rashode od prihoda, te je za cijelu godinu imao prihod od 573.000 kuna.

“Treba samo za kaparu položiti 3x cijenu najma, ili ga točnije ravno 500.000 kn kapare! Udruga KSET koja je par dana prije rekla da ne zna hoće li se prijaviti zbog previsoke početne cijene. Mene samo zanima na temelju koje solventnosti je upravno vijeće donijelo odluku da je ponuda primjerena i odakle njima taj novac, budući da su neprofitna udruga?”

Zapitao se spada li to zapravo u kategoriju kartel udruženja za uništavanje postojećeg korisnika, te dodao da je KSET za kaparu koja je iznosila 14.600 eura Grad Zagreb dao novac za “Večernji program”, prilažući dokaz i o tome u prilogu.

Revoltirani Šipuš navodi da je cijena od gotovo 20.000 eura (nakon što se uračuna PDV) najskuplji mjesečni najam za prostor te kvadrature i namjene i da je samim time neodrživo pod tim uvjetima raditi bilo kakav program, podsjećajući da Boogaloo općenito u ljetnim mjesecima radi na gubitku.

Zbog svega navedenog je izjavio da odbija iseliti iz prostora, završavajući svoje obraćanje “Pitanje za milijun kuna” – “Za koji ste najskuplji ugostitelji objekt čuli na području grada Zagreba?

Saznajte više:

KSET se oglasio priopćenjem povodom rezultata javnog natječaja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X