Anđelo Jurkas snima prvi igrani film u povijesti koji nastaje u kombinaciji s umjetnom inteligencijom

Riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu u povijesti svjetske kinematografije čiji je scenarij pisan i autorski realiziran u suradnji s nekoliko verzija naprednih programa Umjetne Inteligencije, u kojem će jednu od glavnih uloga igrati nekoliko vrsta programa umjetne inteligencije i koji će biti sniman i izveden u suradnji s umjetnom inteligencijom.

‘Beta’

Dugometražni film “BETA” će biti snimljen u prvom kvartalu 2024. godine i premijerno prikazan do kraja iste. Žanrovski, radi se o kombinaciji psihološkog trilera i SF drame o životu IT programerke koja u sklopu svog doktorskog rada smišlja tzv. super inteligenciju, napredni program umjetne inteligencije koja preuzima kontrolu nad njenim životom.

Glavne uloge u filmu tumače mlade hrvatske glumice Ana Marija Brđanović (HNK Rijeka, Igralke), Ana Uršula Najev i umjetna inteligencija Beta/Give X, dok će se ostale dvije glavne glumačke uloge otkriti uskoro. Dodatni kuriozitet filma je da se glumački radi o kompletno ženskom castingu i da su sve uloge u filmu ženske.

Autori scenarija su Anđelo Jurkas (“Fuck Off I Love You”, “Ana, 4:2″, S”utra ću biti (Priča o Domcima)” i umjetna inteligencija Give X, režirat će ga Jurkas, dok je producent hrvatska nezavisna producentska kuća DOP Produkcija u partnerstvu s domaćim i inozemnim partnerima. Artwork vizuala potpisuje riječki dizajner Dobriša Radovanović, a sve druge autorske uloge vezane za realizaciju filma otkrivat ćemo uskoro.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X