Ane Paška otvorila prvi Salon za uljepšavanje duše u Hrvatskoj

‘Kroz sve ove godine posvećenosti pronalaženju vlastitog muzičkog i izvedbenog jezika, jasno mi se iskristaliziralo moje radno mjesto: Salon za uljepšavanje duše! – Ane Paška.

Ane Paška (Foto: Kaja Zulin)

Ane Paška otvorila je prvi Salon za uljepšavanje duše u Hrvatskoj, i u videu objavljenom na njenom YouTube kanalu možete vidjeti i čuti o čemu se radi.

Proteklih devet godina ta se neobična umjetnica posvetila autorskom stvaralaštvu kroz medij glazbe i performansa, počevši sa glazbenim performansom i knjigom “Slikovnica od pidžame” (2014.), zatim projektom “JaMajka dream” (2016.) koji je također bio sastavljen od glazbenog performansa i knjige, da bi zadnjih pet godina, od 2018. redovito i dosljedno oduševljavala publiku svojim “Improvizijama”, sad već kultnim glazbenim performansom čiji se naziv danas reducirao jednostavno “na: koncart!”

“Kroz sve ove godine posvećenosti pronalaženju vlastitog muzičkog i izvedbenog jezika, jasno mi se iskristaliziralo moje radno mjesto: Salon za uljepšavanje duše!” – objašnjava Ane Paška i naglašava kako je taj Salon pokretne prirode “može biti u kazalištu, na ulici, na plaži, u stanu, ono što ga čini posvećenim jest IZVEDBA, dakle, svugdje gdje ja donosim svoju izvedbu, stvaram prostor Salona za uljepšavanje duše.”

Umjetnica koja voli sebe zvati chillautoricom definitivno svojom pojavom i izvedbom donosi mogućnost jednog od onih svjetova u kojem je ljubav moguća i protočna: “Voljela bih ljudima osvijestiti da ulaskom u kazalište ili na koncert ne dolaze gledati onoga na sceni, već se dolaze susresti sami sa sobom, odnosno svojom dušom. A onaj na sceni, dakle, izvođač/izvođačica samo je medij kroz koji se kanalizira izvedba koja će obaviti taj “transfer” povezivanja sa vlastitom dušom. U tom smislu, jednako kao što idu u frizerski ili kozmetički salon sebi priuštiti frizuru ili srediti nokte, htjela bih jasno dati do znanja da od sada postoji i Salon za uljepšavanje duše u kojem mogu svoju dušu uvaliti u wellness i izaći iz tog salona ispunjeni ljepotom, igrom, inspiracijom i ljubavi.”

Ovu subotu, 11.02. u 20 sati u Gradskom kazalištu mladih u Splitu imat ćete priliku uživo doživjeti učinak bivanja u Salonu za uljepšavanje duše.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X