Ane Paška u ‘Nevidljivima uživo’

Nina Violić i Filip Šovagović nastavljaju s upoznavanjem regionalne glazbene scene.

Ane Paška na Maloj sceni (Foto: Zoran Stajčić)

U najnovijoj epizodi emisije “Nevidljivi uživo” na YouTube kanalu VIDA, voditeljima Nini Violić i Filipu Šovagoviću u goste je došla Ane Paška.

Ane Paška scensko je ime svestrane paške umjetnice, multiinstrumentalistice i performerice Ana-Marije Fabijanić koja u svojoj umjetničkoj ekspresiji objedinjuje kazalište, performans, književnost, film i muziku. Ova dramaturginja po struci poznata je po svom autentičnom vokalnom i vizualnom izričaju koji je, unatoč futurizmu, čvrsto ukorijenjen u etos otoka Paga. Sama režira i sve vlastite muzičke spotove.

Objavila je dvije knjige i nekoliko autorskih glazbenih filmova i predstava kojima otvara nova kreativna polja za komunikaciju s publikom. Jedna od predstava su IMPROVIZIJE, poetsko-muzički performans u kojemu pruža na uvid čitavu lepezu svojih talenata po kojima je u umjetničkim krugovima već postala čuvena, pa ju mnogi nazivaju domaćim Waitsom, a spominje se i Bowie – iako je Ane Paška posve jedinstvena i njezine se umjetničke vizije i unutarnji svjetovi ne mogu uspoređivati ni s kim.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X