Animal Collective otkazuje europsku turneju u studenom zbog neodrživih troškova i inflacije

Zadnje dvije godine Korona, a sad je inflacija počela biti razlog otkazivanja koncerata.

Animal Collective (Foto: Wikipedia)

Grupa Animal Collective je stavila sve troškove na papir i došla do zaključka da bi turneju mogli završiti u minusu, unatoč svemu.

“Prijatelji jako nam je neugodno jer donosimo odluku da otkažemo UK i europsku turneju u studenom. Volimo svirati glazbu i voljeli bi da smo tamo za vas. Ovo je bila divlja godina za nas u pokušaju da se probijemo kroz planinu prepreka za turneju koja je povezana s COVID-om i ekonomijom. Troje od nas je imalo teške oblike Covida. Prisiljeni smo otkazati koncerte i izgubiti velike prihode koji uzdržavaju naše obitelji”, stoji u pismu koje su članovi Animal Collectivea objavili na svom službenom Twitter profilu.

Nadalje se navodi kako su u pokušaju organiziranja predstojećeg dolaska na Stari kontinent uvidjeli da su previsoki troškovi zbog devalvacije valuta i povisivanja cijena raznih usluga poput troškova transporta.

“Jednostavno ne možemo napraviti proračun za ovu turneju na kojoj bi izgubili novac čak i da sve prođe u najboljem redu (…) Biramo da ne riskiramo i da sačuvamo svoje fizičko i mentalno zdravlje u ekonomskoj stvarnosti nepovoljnoj za turneju.”, napisali su Animal Collective.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X