Anna Moor predstavlja naslovni singl s albuma ‘Plavi avioni’

Album na kojem je sudjelovalo više od petnaest glazbenika nominiran je za ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe.

Anna Moor (foto: Melani Krog)

Anna Moor albumom je ‘plavi avioni’ objavljenim krajem prošle godine oduševila glazbenu kritiku, a svojim posebnim snenim elektro-pop izričajem uzburkala vode hrvatske glazbene scene. Album na kojem je sudjelovalo više od petnaest glazbenika nominiran je za ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, a u sklopu novinarske nagrade Rock&OFF, Anna Moor osvojila je nominaciju za pop&off izvođača godine.

Pjesmu ‘plavi avioni’ snimila je u suradnji s Teom Golubom (Kids from the Sky) koji je zaslužan za glazbenu podlogu, te za miks i produkciju: “Imao sam taj instrumental dugo među neiskorištenim materijalima i osjetio sam da bi baš odgovarao Anni Moor, što je ona odmah prihvatila i napravila ‘plave avione’. Prekrasne su te iznenadne suradnje, iz tog instrumentala nastala je i ova pjesma pa konačno i album ‘plavi avioni’ koji je nominiran za Porin, a to stvarno nismo imali na umu dok smo stvarali tu pjesmu.”

Anna Moor autorica je teksta i vokalnih glazbenih linija, prateće vokale otpjevala je Melani Krog, dok je za mastering zaslužan Marin Hraščanec (Intek Music).

“‘Plavi avioni’ lete ovaj put bez mene, ali s mojim uspomenama i željama. Istraživanje svijeta uzbudljivo je i opasno, a avioni istovremeno podsjećaju na početak i kraj putovanja. Uvijek postoji trenutak kada se moramo vratiti doma nakon svjetskih lutanja i traženja smisla, kako bismo mogli graditi svoj život iznova sa jasnijim shvaćanjem prijateljstva, obitelji i odnosa prema svemu što nas okružuje, ” kaže Anna Moor.

Autor videospota je Dinko Šimac, koji već godinama prati i oblikuje vizualni identitet koprivničke glazbenice.

“Iako su avioni na prvu možda očiti simbol putovanja, osjećaji i bogatstvo koje dobivamo kroz lutanja različitim reljefima i kulturama teško je to dočarati u kratkom vremenu glazbenog spota. Iz tog smo razloga odlučili avione u spotu prikazati na nadrealan način, kao sudionike u svojevrsnom plesu iznad oblaka, oslikavajući tako uzbuđenje putovanja. To putovanje nije nužno fizičko, već i emotivno. Unreal Engine, 3D softver za game-design, još je jednom poslužio da našu viziju i priču ispričamo u razmjerima koji u stvarnosti ne bi bili mogući,” rekao je redatelj spota Dinko Šimac.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X