Anthony Hopkins i Jonathan Pryce kao dvojica papa u novom Netflixovom filmu

Hopkins glumi Benedikta XVI., a Pryce Franju.

“The Two Popes”

Anthony Hopkins i Jonathan Pryce stižu kao papa Benedikt XVI. i papa Franjo u najavi filma ‘The Two Popes’ koji kreće u ograničenu kinodistribuciju 27. 11., nakon čega stiže i na Netflix 20. prosinca.

Film prati kardinala Bergoglija, budućega papu Franju 2012. na sastanku s papom Benediktom XVI., kada od ovoga zatraži umirovljenje. Nakon toga uslijedit će njegova oštra kritika pape na nizu sastanaka u kojima će se određivati vjera Katoličke crkve.

“Iza vatikanskih zidina započinje borba između tradicije i napretka te krivnje i oprosta, dok se dvojica različitih ljudi suočavaju s vlastitom prošlošću u pokušaju pronalaska zajedničkog jezika i stvaranja budućnosti za milijune sljedbenika diljem svijeta,” stoji u kratkom sadržaju.

Režiju filma potpisuje brazilski filmaš Fernando Meirelles, najpoznatiji po svom filmu nominiranom za Oscar “City of God” iz 2012. , te naslovima “The Constant Gardener” i “Blindness”. Scenarist je Anthony McCarten koji je napisao filmove “The Darkest Hour”, “The Theory of Everything” i “Bohemian Rhapsody”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X