Anthony Hopkins i Jonathan Pryce kao dvojica papa u novom Netflixovom filmu

Hopkins glumi Benedikta XVI., a Pryce Franju.

“The Two Popes”

Anthony Hopkins i Jonathan Pryce stižu kao papa Benedikt XVI. i papa Franjo u najavi filma ‘The Two Popes’ koji kreće u ograničenu kinodistribuciju 27. 11., nakon čega stiže i na Netflix 20. prosinca.

Film prati kardinala Bergoglija, budućega papu Franju 2012. na sastanku s papom Benediktom XVI., kada od ovoga zatraži umirovljenje. Nakon toga uslijedit će njegova oštra kritika pape na nizu sastanaka u kojima će se određivati vjera Katoličke crkve.

“Iza vatikanskih zidina započinje borba između tradicije i napretka te krivnje i oprosta, dok se dvojica različitih ljudi suočavaju s vlastitom prošlošću u pokušaju pronalaska zajedničkog jezika i stvaranja budućnosti za milijune sljedbenika diljem svijeta,” stoji u kratkom sadržaju.

Režiju filma potpisuje brazilski filmaš Fernando Meirelles, najpoznatiji po svom filmu nominiranom za Oscar “City of God” iz 2012. , te naslovima “The Constant Gardener” i “Blindness”. Scenarist je Anthony McCarten koji je napisao filmove “The Darkest Hour”, “The Theory of Everything” i “Bohemian Rhapsody”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X