Antikni Aerosmithov autobus za turneje pronađen duboko u šumi Massachusettsa

Potrošeni i odbačeni Aerosmithov nekadašnji autobus za turneje pronađen je tijekom snimanja jedne od bezbroj emisija o pogađanju antikvitetima na američkom History Channelu.

Kombi Aerosmitha pronađen u šumi (izvor: screenshot Twitter)

Emisija se zove “American Pickers”, a kombi/autobus su pronašli voditelji Frank Fritz i Mike Wolfe. Kako izvještava Boston.com, autentičnost autobusa za turneje potvrdio je bivši član Aerosmitha, Ray Tabano.

Tabano je inače bio originalni gitarist benda (1970 -1972) koji je Aerosmith napustio nakon dvije godine. Vozilo je pronađeno u šumi iza farme u Chesterfieldu, u Massachusettsu, otprilike 150 kilometara od Bostona.

Tabano navodi da je autobus za bend bio nešto poput “kotrljajućeg hotela”.

“Bojim se i reći koliko je vremena prošlo otkako smo posljednji put bili u tom autobusu, no sigurno je riječ o više od 40 godina. Znali smo se, u tome, voziti od Bostona do New Hampshirea zbog gigova od 125 dolara. Kada bi oduzeli troškove benzina ostalo bi nam po 3 dolara.”

Nije poznato kako se vozilo na kraju našlo na toj lokaciji, no vlasnik posjeda izjavio je da je autobus bio u toj šumi i u vrijeme kada je kupio zemljište. Voditelj emisije “American Pickers”, Mike Wolfe, naposljetku je kupio autobus za 25 tisuća dolara komentiravši da je riječ o “ikonskom i jednom od najvećih artefakata u historiji rock’n’rolla”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X