Arcade Fire pomaže Haitiju na INmusic festivalu

Osim što su trenutno jedan od najpopularnijih bendova u svijetu, Arcade Fire su poznati i po svom kontinuiranom angažmanu oko pomoći Haitiju pa su tako pokrenuli program ‘Arcade Fire Haiti’, u kojem intenzivno surađuju s kanadskim organizacijama Partners in Health te Kanpe, čiji rad promoviraju na svojim nastupima diljem svijeta.

Arcade Fire (Foto: Benjamin Alexander / Universal Music)

Partners in Health je međunarodno priznata neprofitna organizacija koja djeluje u 13 različitih zemalja, a ponajviše na Haitiju, dok je Kanpe nedavno osnovana kanadska organizacija koja haićanskim obiteljima pomaže na razini lokalne zajednice.

Članica benda Regine Chassange također je podrijetlom s Haitija, a bend koristi sva moguća sredstva kako bi sve svoje obožavatelje potaknuo na doprinos programu te ih pobliže upoznao s teškom situacijom i siromaštvom na Haitiju.

Od početka ove godine bend je odlučio proširiti svoje djelovanje, te osim na samostalnim nastupima, ovaj program predstavlja i na svim festvalima na kojima gostuje. Članovi Arcade Firea vjeruju da na taj način promiču pozitivne duštvene vrijednosti te potiču društveni aktivizam.

Za vrijeme boravka na T-Mobile INmusic festivalu, Arcade Fire će dijeliti promotivne materijale o Haitiju, a njihovi će volonteri biti zaduženi za pružanje informacija svim zainteresiranim festivalskim posjetiteljima, prikupljanje potpisa za potporu projektu, te upisivanje u mailing listu. Također, na festivalu će biti postavljen prodajni štand na kojem će se moći kupiti promotivni predmeti kampanje, a sva prikupljena sredstva od prodaje iskoristit će se za potporu programu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X