Ashley Morgan Smithline povukla optužbe protiv Marilyna Mansona

Manekenka kaže da su njezine optužbe bile ‘lažne’ i da je ‘izmanipulirana’ da izda izjavu kojom optužuje Mansona za seksualni napad.

Marilyn Manson (foto; Daigo Oliva/Wikipedia)

Manekenka Ashley Morgan Smithline objavila je izjavu u kojoj odbacuje svoje “lažne” optužbe za seksualni napad protiv Marilyna Mansona iz 2021. godine. U intervjuu za People, Smithline je detaljno opisala svoje optužbe protiv pjevača, tvrdeći da ju je silovao, rezao i zaključao u staklenu, zvučno izoliranu sobu.

Početkom ove godine sud u Kaliforniji odbacio je slučaj seksualnog napada. Tužba je odbačena nakon što se Smithlinein odvjetnik povukao kao njezin zastupnik u listopadu 2022., a ona nije ispunila rok do prosinca da dobije novo zastupanje ili da se sama zastupa.

Smithline je u četvrtak podnijela izjavu Vrhovnom sudu Los Angelesa u kojoj je rekla da su je “izmanipulirali” ljudi, uključujući još jednu od Mansonovih optužiteljica, Evan Rachel Wood, da izađe u javnost s optužbama, koje Smithline naziva “lažnima”.

“Podlegla sam pritisku Evan Rachel Wood i njezinih suradnika da iznesem optužbe za silovanje i napad protiv [Mansona] koje nisu bile istinite”, napisala je u izjavi, dodajući da je imala “kratku, dobrovoljnu seksualnu vezu” s Mansonom 2010. godine.

“Sjećam se da me [Wood] pitala jesam li, između ostalog, bila bičevana, vezana lancima, vezana, žigosana/rezana, napadnuta dok sam spavala, pretučena ili silovana”, napisala je Smithline. “Rekla je da su se sve te stvari dogodile njoj i drugima, i da je svaki trenutak kada je gospođa Wood bila s [Mansonom] bio borba za preživljavanje. Kada sam rekla da se mi to nije dogodilo i da moje iskustvo nije bilo takovo, sjećam se da mi je gospođa Wood rekla da to što se toga ne sjećam, ne znači nužno da se nije dogodilo.”

Smithline je rekla da su Wood i drugi sugerirali da se ona možda “samo pogrešno sjeća” svojih susreta s Mansonom ili “potiskuje” sjećanja na to vrijeme. Dodala je: “Na kraju sam počela vjerovati da se ono što su mi stalno govorili dogodilo gospođi Wood i gospođi Bianco dogodilo meni.”

Predstavnik Woodaove izjavio je: “Evan nikada nije vršila pritisak niti manipulirala Ashley. Ashley je bila ta koja je prva kontaktirala Evan u vezi sa zlostavljanjem koje je pretrpjela. Žalosno je što su uznemiravanje i prijetnje koje je Ashley primila nakon što je podnijela svoju saveznu tužbu izgleda izvršili pritisak na nju da promijeni svoje svjedočenje.”

Manson je odlučno zanijekao sve optužbe protiv njega za nedolično seksualno ponašanje.

Glumica iz “Igre prijestolja” Esmé Bianco i Manson nedavno su postigli izvansudsku nagodbu u njezinoj tužbi za seksualni napad protiv glazbenika. Iznijela je svoje optužbe u javnosti u veljači 2021., tvrdeći da se zbog pjevačevog navodnog zlostavljanja između 2009. i 2011. “osjećala kao zatvorenica”.

Točni uvjeti nagodbe nisu otkriveni, ali u izjavi za NME, odvjetnik glumice potvrdio je da je Bianco pristala riješiti svoje zahtjeve protiv Briana Warnera i Marilyn Manson Records, Inc. kako bi nastavila sa svojim životom i karijerom”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X