Audiomonografija ‘Franci’ besplatno dostupna do 8. svibnja

Ovo unikatno i originalno audio izdanje posvećeno je glazbenom umjetniku Franciju Blaškoviću.

“Franci”

Samo ovaj tjedan, do 8. svibnja, upravo objavljena knjiga ‘Franci – audiomonografija‘ bit će besplatno dostupna svim book&zvook korisnicima.

Ovo unikatno i originalno audio izdanje posvećeno je glazbenom umjetniku Franciju Blaškoviću i prvo je izdanje ovog žanra o konceptualnom glazbeniku jedinstvenog izraza i utjecaja, tvorcu kulturalnog oslobođenja, najproduktivnijem i najnedostupnijem našem živućem poop-glazbeniku, vjerojatno jedinom muzičaru s više objavljenih albuma nego intervjua.

Osim samog autora, u ovoj se knjizi pojavljuju Milan Rakovac i Branko Lučić, a snimke glasova Predraga Lucića, Marka Brecelja i Drage Orlića ugrađene su u ovu knjigu sa sviješću o njihovoj iznimnoj arhivskoj dragocjenosti.

O glazbi i značenju umjetničkih gesti pisali su za ovo izdanje Viktor Ivančić, Igor Grubić, Tatjana Tomić, Budimir i Bojan Žižović, Igor Lasić i Ivo Zuban-Filjo. Glasom se kratko pojavljuje i Daniel Načinović, autor stihova pjesme “Addio Pola” koju je Blašković uglazbio i koja se, izvan moći njenih autora, njima otrgnula i postala medij u kojem se simbolički ogledaju neuralgične točke višeslojne pulske povijesti. Ova knjiga obiluje i teško dostupnom Francijevom muzikom.

Dokumentarna monografija za slušanje naš je suizdavački projekt s Radiom Rojc iz Pule i Radiom na ledu, a podržali su ga Ured za kulturu, međunarodnu i međugradsku suradnju Grada Zagreba i Ministarstvo kulture i medija RH.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X