Axl Rose zakasnio s tužbom protiv tvoraca igre ‘Guitar Hero’

Tužba protiv Guitar Hero III igre koju je podigao Axl Rose odbačena je zbog pjevačeva odugovlačenja.

Guitar Hero III - Slash

Axl je ostao s oglodanom kosti nakon što su 2004. godine Activisions Blizzard iskoristili “Welcome to the Jungle” Guns N’ Roses u trećoj ediciji igre Guitar Hero: Legends of Rock.

Rose je svojevremeno pristao na upotrebu njegovih pjesama pod uvjetom da tvorci igre neće koristiti niti jednu od grupe Velvet Revolver. Activision ne samo da je iskoristio pjesme Velvet Revolvera već je izradio i avatar Slasha za potrebe što vjernijeg uživljavanja igrača u ulogu bivšeg gitariste Guns N’ Rosesa.

Iako nije bio zadovoljan s takvim razvojem stvari Axl Rose nije povukao pravne poteze sve do pred kraj 2007. godine što je bilo tri godine nakon izlaska igre na tržište. S obzirom na to da je ograničen rok za predaju takvih tužbi bio dvije godine, sudac je odbacio tužbu.

Bez obzira da li su pjevača zavlačili ili je sam zavlačio u spornoj situaciji, glavni razlog odugovlačenja bilo je obećanje Activisiona da će plasirati njegovu vlastitu igru, objaviti glazbu s albuma “Chinese Democracy” i slično.

Vrlo vjerojatno od takvih planova neće biti ništa nakon album “Chinese Democracy” nije polučio uspjeh kakav se vjerojatno očekivao. Axlova tužba vrijedna 20 milijuna dolara nakon 1. veljače i saziva suda postala je mrtvo slovo na papiru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X