Baba Yaga predstavlja spot ‘Carpe Diem’

Singl izlazi na dan dodjele nagrade Rock&Off, gdje se Baba Yaga natječe za čak tri nagrade.

Baba Yaga ‘Carpe Diem’

Supergrupa Baba Yaga, koju čine Jadranka Ivaniš Yaya iz grupe Jinx, Saša Antić iz grupe TBF, pod vještom producentskom palicom Marca Grabbera, nastavlja svoju osebujnu priču četvrtim singlom “Carpe Diem”, objavljenim za diskografsku kuću Dancing Bear.

Sastav je oduševio publiku i kritiku albumom prvijencem “Musaka” te dosadašnjim singlovima “Baterije”, “Alergija” i “Korporativna” koji prate protagoniste Yagu, Buendija i Gibbera u njihovim avanturama. Posljednji spot za singl “Korporativna” nas je ostavio u neizvjesnosti o sudbini Yage koja je problematično navigirala avion kroz mračnu oluju. Upravo najnoviji spot za singl “Carpe Diem” donosi nastavak priče uzbudljivih likova koji preživljavaju ‘usred spilje, pored vatre’, kao što i sam tekst pjesme govori.

Na četvrtom singlu “Carpe Diem” sudjelovali su vrhunski glazbenici iz regije: Ivan Arnold, Dado Marinković, Irena Giorgi, Robert Pikl, Krešimir Tomec i Hrvoje Rupčić. Glazbu potpisuje Marco Grabber, živopisan tekst napisao je Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber.

“Carpe Diem” prva je od pomno odabranih 12 pjesama koje čine vrhunski album “Musaka” te je savršen uvod u priču Babe Yage nošenu pronicljivim, no humorističnim tekstovima i svestranim melodijama koje čine pravu slasnu ‘musaku’ raznih žanrova i aktualnih tema.

Baba Yaga pjesmu je zamislila kao priču o važnosti topline u svakodnevnom životu, naročito u hladnim danima kada se ona čini nedostižnom. Sastav je o singlu izjavio: “‘Carpe Diem’ je priča o bitnosti grijanja u svakogodišnjem životu, pogotovo u periodu zime. Koliko god su sve toplije zime, kad zagusti grijati se mora i mora biti toplo.”

Marco Grabber je ususret izlasku singla te dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off izjavio: “Jako nam je drago da su kritičari i ekipa Rock&Offa prepoznali naš složenac zvan ‘Musaka’. Također, čast nam je da možemo predstaviti publici i naš četvrti singl Carpe Diem koji igrom slučaja izlazi baš na dan dodjele Rock&Offa.”

Rock&Off je novonastalu supergrupu obradovao s čak tri nominacije, u kategorijama za Pop&Off izvođača godine, Iskonovu nagradu publike, a njihov album prvijenac “Musaka” se našao u dobrom društvu u kategoriji za Album godine. Baba Yaga će izlazak novog singla proslaviti u punom sastavu na dodjeli u Tvornici kulture, a euforiji bi mogla pridonijeti pokoja nagrada!

Video produkciju za atraktivan spot ponovno potpisuje već uhodan tim profesionalaca kojeg čine Marco di Pietro iz Italije te Alexandre Grégorio iz Francuske, nastavljajući priču nakon hvaljenog video spota “Korporativna”. Spot prati dobro poznate likove, Yagu, Buendija i Gibbera, kako se griju pomoću logorske vatre u špilji, izolirani od civilizacije. Pojavljuju se i stvarni Saša Antić i Jadranka Ivaniš Yaya, pridonoseći dramatičnom i mističnom ugođaju video spota.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X