Balkan Zoo i Nina Ćorić predstavljaju singl ‘O Djila’

Jedna od najupečatljivijih pjesama s aktualnog hvaljenog etno jazz albuma ‘Recycle’.

Balkan Zoo (foto: Doringo Photography)

Jednu od najupečatljivijih pjesama s aktualnog hvaljenog etno jazz albuma „Recycle“, Balkan Zoo i Nina Ćorić odlučili su predstaviti publici kao singl. Pjesmu „O Djila“ izvodi Nina sa sjajnim glazbenicima, Marijem Rašićem koji je napravio aranžman, Mirsadom Dalipijem na bubnjevima, Reom Radanom na klavijaturama, Amirom Karalićem na gitari, Zvonimirom Bajevićem na trubi i Ngadhnjimom Istrefijem na klarinetu. Oni su Balkan Zoo i s Ninom Ćorić imaju jedan od najboljih world music albuma godine.

“O Djila” je u flamenco verziji na playlisti zadnjih 12 godina i kada smo slagali pjesme za album, bila je moja želja da Mario Rašić i za nju napravi aranžman. I bila je to zadnja pjesma za koju je urađen aranžman, jer dosta dugo Mario nije znao što napraviti s tom pjesmom, a da ispadne dobro“, rekla je pjevačica kojoj savršeno leži flamenco stil pjevanja.

Ljubav prema romskoj glazbi oduvijek postoji kod Nine, a zbog diverziteta romskih melosa i njihove migracije oni su imali snažan kulturološki utjecaj koji je velikim dijelom i doprinio nastanku flamenca po kojem su ona i Balkan Zoo danas prepoznati u Hrvatskoj i u svijetu.

Objavom albuma „Recycle“ pjesma „O Djila“ je toliko iskočila da se našla i u recenziji cijenjenog glazbenog kritičara Zorana Stajčića.  Prema riječima domaće kraljice flamenco izvedbe, reakcije njihovih slušatelja i publike bile su odlične na tu pjesmu i tako je pala njezina odluka da ona postane sljedeći singl.

Pjesmu prati i videobroj u kojem Balkan Zoo i Nina imaju vrlo raznolike uloge, što je svojevrsni hommage raznolikosti flamenco glazbe. Dinko Čvorić – Doringo režirao je spot, a njegov je izazov bio napraviti nešto potpuno drugačije od prethodnog spota za najavnu pjesmu albuma,”Geljan dade”.

“Mi smo prezadovoljni što je ponovno iz nas izvukao glumce i razno razne likove i uloge koje igramo ovom prilikom,” zaključila je Nina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X